Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Namawianie w związku na nawrócenie się
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 15:03   #170
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dot.: Namawianie w związku na nawrócenie się

Cytat:
Napisane przez skrywana_fantazja Pokaż wiadomość
Gadałam kiedyś na ten temat z księdzem. Lekarze na porodówce zawsze w takich sytuacjach ratują najpierw życie matki.
Tu nie chodzi o porodówkę, tylko o sytuację kiedy np. w 4 miesiącu okazuje się, że matka ma raka i albo chemioterapia albo dziecko.

Kościół niby nie potępia aborcji pośredniej, ale jednocześnie, z tego co mi wiadomo, podkreśla, że w sytuacji kiedy życie matki jest zagrożone, nie można uznać jej życia za ważniejsze od nienarodzonego.

Nie mam pojęcia, czy pogląd mojego eks na tą sprawę wynikał z jego wiary, czy z własnego widzimisię i wniosku, że żonę może sobie wziąć nową, a dziecko to krew z jego krwi, ale nie zmienia to faktu, że taki pogląd miał i nie było mowy o dyskusji.
A ja niestety, jeśli będę miała do wyboru swoje życie albo życie dziecka, to najprawdopodobniej wybiorę swoje. Podobnie też pewnie będzie, kiedy się dowiem że płód ma ciężką wadę wrodzoną, nieuleczalną, ciężką, śmiertelną chorobę. Oczywiście granitowo pewna jaką decyzję podejmę nie jestem, ale chcę mieć wybór. A ów mężczyzna mi tego wyboru nie chciał dać.
Cytat:
Napisane przez skrywana_fantazja Pokaż wiadomość
A możliwe tylko, że Autorka już jest w związku i już ,,znosi" brak seksu przedślubnego, z reszta nie skarży się na to. W jej sytuacji trzeba patrzeć przyszlościowo.
Akurat chłopak autorki nie ma nic przeciwko seksowi przedślubnemu Natomiast w przypadku związku z katolikiem, przestrzegającym tej zasady, problem może być bardzo duży.