Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Witam. Czy są wśród nas osoby z rożnego rodzaju wadami wrodzonymi? Jak sobie radzą?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 15:24   #8
n_a_g_i_n_i
Raczkowanie

Dot.: Witam. Czy są wśród nas osoby z rożnego rodzaju wadami wrodzonymi? Jak sobie ra

Cytat:
Napisane przez favourite Pokaż wiadomość
Linaewen, podziwiam. Dobrze, że się tym aż tak nie zamartwiasz i starasz się żyć jak najlepiej potrafisz! To najważniejsze

n_a_g_i_n_i, a Ty miałaś problemy w szkole przez to?

Moja wada na pewno jest nieporównywalna z waszymi. Ja mimo, że arytmii nie widać na zewnątrz to miałam z nią wiele kłopotów. Często jak mnie dopada taki 'atak' to mam stany lękowe, boję się, że nagle wystąpi migotanie komór/przedsionków. Najgorzej było jak właśnie w szkole mnie łapało, wiem, że nie ma się czego wstydzić, ale źle się z tym czułam
Jak już mówiłam... Ludzie bywają okrutni... A zwłaszcza dzieci :/. Myślę, że dużo zależy od wychowania i od tego, jak rodzice przygotowują na takie sytuacje swoje dzieci... Tłumaczą, że niektórzy są troszkę "inni" ale to nie znaczy, że nie warto się z nimi kolegować . Niestety nie wszystkie dzieci są tego świadome .
Ja np. jak pierwszy raz poszłam do szkoły to nie miałam świadomości, że mam jakiś problem . I nie rozumiałam też dlaczego niektórym ciężko zrozumieć moją wymowę... Żyję już z tym 23 lata, a mimo to nadal mam z tym problemy niestety :/.
Arytmia też niefajna sprawa :/. Trzeba leczyć i się nie denerwować .

n_a_g_i_n_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując