Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Olejek do włosów kręconych
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-15, 16:53   #9
mikimiyoshi
Raczkowanie

Dot.: Olejek do włosów kręconych

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Wszystko zależy od tego, czym się myje. Są takie skóry głowy, które wymagają częstego mycia szamponem z siarczanem, ale i takie, które można myć raz w tygodniu delikatnym myjadłem Ważne, by stwierdzić, co tak naprawdę bardziej Ci przeszkadza - swędząca skóra czy nieświeże włosy.
W wielu przypadkach tutaj spotkałam się z problemem wysuszonej szamponami i złą pielęgnacją skóry, a zniana myjadła na delikatniejsze przyniosła skutek w postaci zniwelowania świądu i zdrowych, niewysuszonych włosów. Obawiam się, że i u Ciebie jest podobnie - włosy masz suche i trudno mówić o tym, że są przetłuszczone od skóry, zaś skóra swędzi... Warto więc pochylic się i nad tym problemem.

BD to szampon - podobnie jak Hipp - oparty na betainie kokamidopropylowej, która do najdelikatniejszych nie należy. Sama mam podrażnienia po jego zastosowaniu.
Jeśli plątał Ci włosy, to można dodać nieco oleju do niego. nie powinien tak silnie działać.
Tak to fakt akurat. Nigdy mi się włosy nie przetłuszczały, jeszcze dwa lata temu myłam je tylko raz na tydzień. Muszę pomyśleć o przejściu na tego rodzaju szampon, zdecyduję się chyba na Joannę, bo ma bardzo dużo pozytywnych opinii. Pamiętam jak kiedyś nią myłam i byłam z niej zadowolona. Mam nadzieję, że zniweluję to swędzenie, ale jak na razie wolę myć co 2 dni. Czuję się po prostu lepiej. Będę dalej próbować i wybiorę się w końcu po jakiś delikatniejszy szampon. Może jednak Radical też nie jest dla mnie. Dziękuję
mikimiyoshi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując