Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - prawo czy logistyka? studia
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-15, 20:58   #10
amelkens
Raczkowanie

Dot.: prawo czy logistyka? studia

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Logistyka jest "kierunkiem" i to jasne, że jest na wielu uczelniach. Poza tym... jakich wielu uczelniach? Na uczelniach typowo technicznych, ekonomicznych. Jest na pewno bardziej "opłacalna" niż Prawo. Bo bądźmy szczerzy, prawo mało kto kończy, a przez kończy mam na myśli aplikację.

Za aplikację buli się 1500zł. Mojemu znajomemu zabrakło 1pkt do zdania i podchodzi drugi raz, zobaczymy jak mu pójdzie,ale jak teraz nie zda, to już rezygnuje... jednak 3000zł piechotą nie chodzi.

Kopytkaa - jeżeli mówisz, że jesteś nieśmiała... no obawiam się, że sobie nie poradzisz na tym Prawie. Powinnaś być dumna z siebie, że ogólnie się dostałaś. Ale tam trzeba być odważnym i naprawdę twardym nietyle co fizycznie, a umysłowo. Tam nikt się z Tobą nie będzie pieścił, naprawdę. Jest to ciężki orzech do zgryzienia, a zwłaszcza jeśli chodzi o ludzi. Jest to naprawdę przytłaczające. Przez to nie będziesz miała czerpania radości z kierunku. Sama nauka nie jest taka zła Podobno przez caly semestr jest dość luźno, dopiero, gdy nadchodzi czas sesji zaczyna się "piekło" ale to tak wszędzie. Aha... i faktycznie, moja przyjaciółka ma na Wacie budowy silników, jakieś szkice na zaliczenie Myślę, że na SGGW bez tego się nie obejdzie, może nie będzie tego tak dużo jak na Wacie (bo tam było tego sporo), ale musisz się liczyć z tym, że coś się pojawi. Logistyka jest kojarzona z Transportem.

Logistyka jest masówką, ale jaki kierunek w dzisiejszych czasach nią nie jest? Tak na ludzki rozum. Autorka prosiła o opinie, pomoc w wyborze i z tych dwóch, ja z ciężkim bólem w sercu - wybrałabym chyba tę Logistykę. Nie chciałabym wylądować niezadowolona z jakąś depresją (a ludziom nieśmiałym jest mega ciężko się przełamać). Więc może warto porzadznie się zastanowić nad tym wszystkim. to musi być Twoja decyzja. My możemy gdybać, ewentualnie Ci wydac opinie, ale wiesz... to Ty będziesz studiować.

Edytowane przez amelkens
Czas edycji: 2013-07-15 o 21:02
amelkens jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując