Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-15, 23:57   #2893
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Tak czytam i czytam i widze, ze nie mam pojecia o polowie rzeczy, o ktorych piszecie, choc to moja druga ciaza!!
Tu nie robi sie az tyle badan itp. Chodzi sie na zmiane do internisty (GP) i do szpitala.
Za kazdym razem sprawdzaja brzuch, cisnienie i mocz. Kiedy widza jakies nieprawidlowosci w moczu przepisuja suplementy lub zlecaja badanie krwi.
Na pierwszej wizycie w szpitalu spisywana jest karta przez polozna na temat ciazy, przebytych chorob alergii, chorob dziedzicznych, zbiera sie wszystkie dane osobowe ciezarnej i partnera, robi badanie krwi (pobieraja 5 fiolek i robia badania na 6 roznych rzeczy)
Jesli w najblizszej rodzinie (mama, babcia) wystepuje cukrzyca, zleca sie badania na glukoze w 28 tygodniu.
Teczka ciezarnej zawsze zostaje w szpitalu i wydawana jest przy kazdej wizycie. I tyle...
U mnie tak samo , tyle ze teczke mam w domu ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Trele pyta dlatego, ze... 28 grudzien to moja data urodzin )) choc pewnie jestem wiele starsza od ciebie ;-)

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

) w pierwszej ciazy po pracy zalalo mi koszulke. Dwie mokre plamy na cyckach . Dobrze, ze mialam sweter, ktorym to moglam zakryc haha
No widzisz , bedziemy na przyszlosc swietowały razem ) mialam w szkole sredniej dwie dziewczyny w klasie z ta data ur. A jak batdzo starsza jestes to nie wiem ;D ja mam 25 lat mozna powiedziec

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora