Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Alma czy Lidl?
Wątek: Alma czy Lidl?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-16, 11:07   #91
Darkoz
Zakorzenienie

Dot.: Alma czy Lidl?

Ja obskoczyłam sklepy z różnej półki. Kiedyś tylko Bomi, bo blisko, dużo rzeczy, ceny mnie nie przerażały. Niestety zbankrutowało. Na jego miejsce mają niedługo otworzyć Almę. Jak polubię jakieś produkty, to pewnie będę chodzić specjalnie po nie.
Biedra - polubiłam sporo produktów - soki pomarańczowe z miąższem, sosy sałatkowe z saszetek, owoce (pomarańczami zajadałam się zimą, coś wspaniałego), warzywa (świeży szpinak), łososia wędzonego, którego trudno znaleźć w normalnej cenie, pistacje (ta sama historia co z łososiem). Tylko trzeba namierzyć dobrze wyposażoną biedrę, ale u mnie tak się ich namnożyło, że nie ma problemu.
Carrefour, Tesco, Real - takie sklepy są u mnie raczej w głębszych częściach miasta, nie jestem zmotoryzowana, więc nie opłaca mi się robić w nich często zakupów. Za to przed jakąś imprezą albo gdy potrzebuję dużo rzeczy jeżdżę tam - tak z raz w miesiącu. Wtedy zazwyczaj wychodzę zadowolona, ceny są normalne, duży wybór, w zasadzie wszystko się znajdzie.
Lidl - byłam raz, bardzo mi nie po drodze, ale też jest ok, super słodycze i kuszą mnie te tygodnie tematyczne.
Społem - tylko na podstawowe zakupy, mały wybór.
Małe sklepy ,,osiedlowe'' typu Fresh24 - znajdą się perełki, blisko i całkiem tanio.
Piotr i Paweł - jeszcze nie byłam, też nie po drodze... ale chętnie bym tam zrobiła zakupy, bo z tego co mi wiadomo, mają kilka produktów, które mnie kuszą. Jadałam też jakieś smaczne szynki z PiP.
Nie chciałabym się ograniczać do jednego sklepu, gdybym miała czas i ochotę mogłabym objeżdżać całe miasto i łazić zarówno do drogich, jak i tanich sklepów po konkretne produkty. W pełni rozumiem ludzi, którzy chodzą tylko do Biedry i Tesco. Bo sama odkąd nie ma Bomi mam jakoś więcej ciuchów, kosmetyków, nawet na aparat znalazła się kasa... A wciąż lubię dobrze zjeść.

Edytowane przez Darkoz
Czas edycji: 2013-07-16 o 11:11
Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując