2013-07-16, 11:24
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Cytat:
Napisane przez lamia1980
hej
dawno mnie tu nie było
mieszkamy już sami w małym, ciasnym mieszkanku  jest super
dzisiaj miałam 1y scan - emocje nie do opisania  jesteśmy prze szczęśliwi
dziewczyny mam pytanie. wiem, że temat oklepany ale ja już sama nie wiem jak to jest. chodzi mi o zasiłek macierzyński, urlop etc. jak pracuję to płaci mi pracodawca a jak nie to państwo. problem w tym, że ja pracuję ale i t jest ten problem - czasami 5 dni w tygodniu a ostatnio pracuję po 2 dni w tygodniu. wiem jaki jest próg zarobków w tygodniu aby otrzymać od pracodawcy te min 120 funtów ale czasami mam tyle godzin, że nawet nie mam takiej tygodniówki. wybieram się do CAE w przyszłym tygodniu. boję się, że jak mi wyliczy pracodawca to nie załapię się na zasiłek od pracodawcy. czy wtedy dostanę od państwa? ja jestem kompletnie ciemna w te klocki  nigdy nic nie kombinowałam, zawsze byłam uczciwa. teraz pierwszy raz zaczynam się bać, że jak urodzę to finansowo nie damy rady bo ja nie dostanę macierzyńskiego
pocieszcie mnie bo mam stresa od kilku tygodni 
|
super, ze wszystko w porzadku
Jesli pracodawca nie bedzie Ci wyplacal SMP to napewno dostaniesz MA 
O to sie martwic nie muszisz , bo na bank dostaniesz MA (teraz to ejst chyba cos kolo 135f/tydz)
Cytat:
Napisane przez hanjah
Gdzie Ci brakuje słońca???? Od tygodnia jest przecież słońce i upał! U nas jest rodzina z Polski i są w szoku, że tu słońce tyle dni świeci 
Nie wiem jak długo mieszkasz w Edi, ale to pierwsze tak słoneczne i ciepłe lato od 5 lat.
Cieszę się, że zeszłe lato nie było takie upalne, bo nie dałabym rady w końcówce ciąży
Dziś świętujemy roczek Marysi 
|
U mnie tez od 2 tyg slonecznie i goraco...jeszcze tego nie było 
Sto lat dla Marysi 
Ale to zlecialo
Cytat:
Napisane przez ewi83
Wszyscy goscie juz wyjechali, nareszcie cisza i spokoj w domu 
Nie moge sie juz doczekac powrotu do Uk 
|

Czesc
|