2013-07-16, 17:54
|
|
Raczkowanie
|
Czy suszarka może służyć włosom???
Witajcie! Jestem już zupełnie bezsilna. Nie wiem co robić z moimi włosami. Zawsze przez ok 7 lat używałam do stylizacji włosów suszarki, nie zwracałam uwagi jakich używam szamponów czy odżywek. Byłam bardzo zadowolona z ich stanu. Pewnego dnia przeglądając blogi kosmetyczne zainteresowałam się naturalną pielęgnacją. Odstawiłam więc silikony, suszarkę itp. Zaczęłam stosować ziołowe szampony, Alterrę, olejowanie, podcięłam końcówki i zaczęłam łykać Silicę. Od tego momentu zaczął się mój koszmar. Rozumiem, że po odstawieniu silikonów widać jakie włosy są naprawdę, ale bez przesady! Mam wrażenie, że po olejach (alterra, babydream, oliwa) moje włosy stały się szorstkie jak druty, puszą się, łamią, nie mówiąc już o końcach, które po tygodniu zaczynają się znowu rozdwajać. Zaznaczam, że nigdy nie farbowałam włosów, zdrowo się odżywiam, prostownicę stosuję raz na ruski rok oraz poziom hormonów tarczycy mam w porządku. Zawsze jak nie używałam suszarki miałam włosy takie nie wiadomo jakie, ni to proste ni to falowane. Jeśli był już podobny wątek to przepraszam
|
|
|