Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XIII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-16, 20:03   #497
rubinka25
Rozeznanie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Z czystym sumieniem polecam -właśnie 5 min temu kurier przysłał mi od nich paczkę

Przekonałam si do tej apteki jak zobaczyłam różnicę w cenie Centrum Materna z DHA, które w normalne aptece kosztowało ok.47 PLN na 30 dni, a u nich ok 20. Podobnie z Mustelą podwójnie działającą - u nich ok. 70 PLN, a normalnie jakieś 130.Nie wiem skąd aż takie różnice w cenach. Sama zamówiłam w tej aptece dość sporo, bo:

- podkłady na łóżko z senni 90x60
- opatrunki po cc
- octenisept
- aspirator do noska Mrimer (czy jakoś tak)
- sól morską dla niemowląt do noska
- szampon mustela w piance dla juniora (koleżanka polecała, bo nie spływa na buźkę. choć kosztuje więcej - na bardzo długo wystarcza)
- oilatum do kąpieli dla juniora
- dla siebie właśnie witaminy i Mustelę na rozstępy
- sól fizjologiczną do przecierania oczek
- gaziki jałowe
- majtki poporodwe
- wkładki laktacyjne
- podkłady poporodowe Bella
- krem z molium dla młodego (ale tu dałam ciała, bo nie przeczytałam, że jest od 6-tego miesiąca... -na szczęście ma długi termin ważności)

i nie pamiętam co tam jeszcze, ale przysłali w ciągu 2 dni roboczych, super zapakowane i w gratisie dostałam torbę plażową i jakie próbki kosmetyków, bo zostawiłam u nich niezłą sumkę.. jakieś 600 PLN

Też polecam tą aptekę. Odkąd Yves Rocher wycofał ze sprzedaży moją ulubioną piankę do mycia twarzy, nie mogłam znaleźć dobrej "zastępczyni". Znalazłam w końcu La Roche-Posay, ale jej normalna cena to ponad 60 zł. W aptece Gemini znalazłam poniżej 40 zł (teraz nieco ponad 40 zł). W każdym razie opłata za przesyłkę nie jest duża i naprawdę szybko dostałam paczuszkę. Teraz też się zbieram do zakupów bo pianka znów mi się kończy.

Proszę o radę!!! Pewnie temat był już poruszany, ale ja często nie jestem na bieżąco, więc proszę o ewentualne powtórzenie.

Jestem właśnie na etapie zamawiania pościeli dla Filipka. Jednak nie wiem jaki rozmiar tej pościeli zamówić. Mam łóżeczko w rozmiarze 120x60. Pościele są w rozmiarach 120x90 i 135x100. Tych drugich jest nawet więcej. No i teraz nie wiem, którą wybrać. Ta druga niby wydaje mi się trochę za duża, ale może mi się wydaje?
Jakie Wy rozmiary zamawiałyście? No i jakich producentów możecie polecić? Bo nie chcę kupić takiej chińskiej pościeli, która pofarbuje mi kołderkę...

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora