Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-17, 09:56   #4289
Elrosa
Zadomowienie

Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
anka1897 dzięki

Dziewczyny mam taka prośbo pytanie ;D w sobote mój tata ma urodziny, i chcemy mu z mama zorganizowac taką imprezke w ogrodzie - grill itp. ma być około 25 osób wiec duzo.. napewno planujemy kupic kiełbasy, karczki, moze sie pokusze o szaszłyki no i beda pieczone ziemniaki w żeliwnym garku,
ale co do tego przygotowac.. wiadomo kilka sałatek trzeba zrobić ja mam pomysł tylko na tztatyki - macie jeszcze jakieś pomysły ??

dobrym pomysłem jest robienie ciasta jakiegoś ??
U mnie najlepiej sprawdza się sałatka gyros i trochę podrabiany cezar może też najzwyklejszej warzywnej z ziemniakami?

Jeśli chodzi o ciasta, ja jestem strasznym łasuchem i dla mnie ciasta muszą być do imprezy w ogrodzie zrobiłabym takie "zwarte" ciasta, bez kremów itp. - na przykład drożdżówkę z jabłkiem/rabarbarem/śliwkami, różnego rodzaju babki, muffiny.
Aha, tylko pamiętajcie, żeby ciasta czymś przykryć, bo lecą do nich muchy i osy. I mięso na szaszłyki zamarynować wcześniej, ja zawsze zapominam i mi słabo wychodzą
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora