Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-17, 19:59   #3447
ktosiula
Wtajemniczenie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Ale się rozpisałyście.
Byłam dzisiaj na przypadkowych zakupach dla malucha i wrzucam fotki Koszulki na 68 wzięłam, a buciki tez jakieś większe. Te małe butki są przeboskie, nie mogłam się powstrzymać!

Odnośnie smoczków to kupiliśmy taki jak w załączniku, zobaczymy czy się młodemu spodoba, ale tak ogólnie wolałabym nie dawać smoczka, chyba że okaże się niezbędny. To jest smoczek z aventu silikonowy.
Nie znam się na rodzajach smoczków. Myślałam, ze wszystkie to smoczki-uspokajacze - w końcu do tego służą.

Co do termometrów to jak jeszcze pracowałam to rtęciowe już nie były dostępne w hurtowniach. Jesli szklane to tylko bezrtęciowe zawierające Gal ale nie polecam bo się źle strzepują.
Ja jakiś rok temu zamawiałam termometry rtęciowe na allegro, wzięłam 5 sztuk i to było mega dobre posunięcie. U nas już nie można było ich dostać. Kabriela sprawdź na allegro może jeszcze są. Moje były niemieckiej produkcji, za grosze.

Dla dzieciaczka kupiłam termometr elektroniczny z miękką końcówką BabyOno i planuję jeszcze Termoflash, któraś z mam tutaj go polecała.

Słuchajcie a taki termometr do kąpieli jest potrzebny? Bo w sumie wydaje mi się zbędny i chyba nie kupię. Chociaż to groszowe sprawy. Wy kupujecie?????

Kyte ale boskie ubranka! Ile zapłaciliście za całą pakę???

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
jeszcze dużo czasu jest i zdążysz
skompletować :P

muszę przy liście pisać chyba ile za co zapłaciłam i potem podliczyć jak już wszystko kupię i się załamać ile pieniędzy poszło
Ja właśnie sobie notuję ceny i raz jak już podliczyłam to mało z krzesła nie spadłam więc nie wiem czy dla własnego zdrowia może więcej już nie podliczać???

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Na ten http://allegro.pl/fisher-price-lezac...375974433.html też patrzyłam, ale ten pierwszy co wrzuciłaś bardziej mi się podoba a nie widziałam go wcześniej
A jeżeli chodzi o wózki to my dostaniemy taki:
Śliczny wózek!

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość

POszlajałam sie po mieście, zjadłam śnaidanie i sie zaczeło, słabo mi i wogóle, wracam autobusem do domu a tam wogóle powietrza nie ma, okna pozamykane a klima nie włączona zesłabło mi sie w autobusie, dobrze ze tata wsiadł na innym przystanku, to trochę mi pomógł, i nie doszłam już pod dom , i zwymiotowałam koło domu mojej cioci zreszta nie pierwszy raz, ja to wogóle mam i miałam w ciąży szczęście do miejsc w których wymiotowałam.Wiec jak wróciłam do domu to poszłam do łóżka, podczytałam forum i padłam.
Oj biedna jesteś. Współczuje...

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
a ja jestem na diecie bo na ostatniej wizycie wyszły frytki pizze i chińszczyzna a poza tym pochwal sie potem kombinezonem
a ja wklejam coś jeszcze
Kacper ma dres, teraz to jest gość! Nie pogadasz ))

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy mogę chodzić w tych sukienkach, czy wyglądam jak rozwora jakaś?
Do pierwszej koniecznie jakiś pasek albo szarfę na kokardkę w talii, drugą jak wyprasujesz to chyba będzie ok, ale trzecia... ma beznadziejną długość, spróbuj ją podwinąć tak do kolana i może fajnie będzie wyglądała a jak nie to zakop gdzieś głęboko hehehhe bo jakoś kiepsko wyglądasz jak mam być szczera

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Wasz szał zakupowo jest przesłodki Uwielbiam oglądać cośce tam nakupiły

Mam problem. Czuje ból ( w skali 1-10 to 3,5, nie jest ciągly, pojawia się co kilka godzin od nocy, zmana pozycji ciut pomaga) po lewj stronie brzucha. Jakieś 2cm poniżej pempka. Na środku drugiej połowy brzucha. Wizytę u połoznej mam dopiero w piątek o 15.00. Panikuje Może to coś z jelitami? Nie mam zaparć.
A no i czuje ruchy Adaśka.
Może jakaś kolka jelitowa czy coś. Odpukać.Oby przeszło, do piątku już niedaleko.

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
wiecie co.. wyczytałam że od brania żelaza w tabsach, moze pojawić się zgaga... też ją macie dziewczyny 'zelazowe" ?
Biorę i nie mam.

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Drugie połówkowe za Nami. Maja jadła dzisiaj swoją stopę, ziewała, a na końcu pięknie uśmiechnęła się do Nas;-) Jest zdrowa i duża, waży już 811 g. Wyprzedza rozwój o 3 tygodnie, więc pewnie nie urodzę 14 listopada.

Jestem szczęśliwa to dla mnie nagroda za miesięczny pobyt w szpitalu z powodu krwiaka.
klask i: pięknie Ci dziecinka rośnie, gratuluję Fajnie musiała wyglądac ze stopą w ustach heheheh
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg smoczek.jpg (19,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1000.jpg (85,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1001.jpg (111,4 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2013-07-17 o 20:00
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora