2013-07-18, 08:26
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wybór studiów a dalsza kariera...
Cytat:
Napisane przez kaska3010
jakies tam znaczenie ma, biologie i chemie rezszerzona - ja w liceum nie mialam zadnego z tych przedmiotow na rozszerzeniu  za to widzialam podreczniki mojej siostry 
moze w 2 lata bym opanowala material ..ale i tak by moglo mi zabraknąc punktów. Pozniej wiele lat nauki, chociaz po stomie teraz to 5 lat i pracowac mozna.
No i kwestia finansowa - która tu góruje.Nie przysluguje mi socjalne a moich rodzicow nei stac mnei utrzymywac do 30 stki musiałabymz 2-lata siedziec za granica -zeby pojsc na studia.Zarobic na zycie , utrzymanie stancji itp.czyli najwczesniej 24 podjelabym studia i w wieku
29 lat -30skonczyla..No moze nie brzmi tak tragicznie, ale jak dla mnie malo realnie.Musialabym miec duzo szczęscia zebyt o zrealizowac 
A szkoda....
naprawde tak duzo jest osób starszych na kierunku??co oni wczesniej robili? a Ty dostalas sie za pierwszym razem?
gratuluje wybóru i dostanie sie na studia 
|
Mieli cel i chcieli studiować medycynę, to zdawali po kilka razy, aż się udało. Moje 2 koleżanki dostały się za trzecim podejściem.
Pamiętam jednego faceta, który poszedł na medycynę w wieku 32 lat, mając już żonę i dwójkę dzieci. Stwierdził, że chce być lekarzem i koniec.
Edytowane przez Auksencja
Czas edycji: 2013-07-18 o 08:28
|
|
|