2013-07-18, 11:55
|
|
|
Przyczajenie
|
PCOS a dziecko
Witam!
Niedawno stwierdzono u mnie zespół policystycznych jajników i nie potrafię sobie poradzić z tym problemem Z tego co wiem dość trudne jest zajście w ciążę przy tej chorobie, a ja bardzo bym chciała mieć dziecko i boję się, że odwlekając tę decyzję mogę nigdy nie zostać mamą Dodam, że mam 27 lat.
Niestety jest jeszcze jeden problem. Rozmawiałam o tym z moim Tżem i on cały czas powtarza, że mnie bardzo kocha, chce ze mną być, wie, że ja jestem "tą jedyną", ale on nie jest gotowy na dziecko i nie wie kiedy będzie, może to potrwać nawet kilka lat... Nie wiem czy ja mogę tyle czekać, bo wiem, że czas nagli, a u mnie to już najwyższa pora. Nie zostawię go z tego powodu, bo bardzo go kocham, ale nie wiem już jak z nim rozmawiać Nie chcę też go naciskać, bo chce, żeby to była jego świadoma decyzja. Żadne argumenty do niego nie trafiają, każda rozmowa kończy się tak samo. Nie wiem już co robić. Proszę Was o pomoc w rozwiązaniu problemu, może macie jakieś pomysły jak z nim rozmawiać, albo któraś z Was miała podobny problem?
Z góry dziękuję za pomoc.
|
|
|