2013-07-18, 10:57
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Chyba każda z nas zna historię gdzie lekarze się pomylili, no cóż "nawet najlepszym się zdarza". Ja szukając gina który będzie prowadził moją ciaże prześwietliłam każdego w mojego miasta w google "znany lekarz" itp. i każdy miał co najmniej jedną neutralną czy negatywną opinię. Nie ma jeszcze takiego, który by wszystkim dogodził. Najbardziej zdziwiły mnie te, gdzie kobiety otrzymywały leki na podtrzymanie itp. ale np. miały pretensje, że ich do szpitala nie wysłał, a jak wysłał to, że nie do innego tylko do tego, bo może by udało się utrzymać ciążę w innym itp. Ja widać podejście człowieka do jednego tematu może być różne.
Nie wiem jak to jest z lekarzami - a przecież ich studia to raczej nie ściema mnie na moich uczyli, że nie operuje się stwierdzeniami które sugerują coś w 100% a tymi "niestety podejrzewam", "wydaje się to być", "wszystko wskazuje, że może to być" itp. i zleca dodatkowe badania, po potwierdzeniu wydawać takie sądy. Taki lekarz moim zdaniem powinien też mieć pewne umiejętności psychologiczne, żeby pacjenta uspokoić. Czasami niektórym szefom takie umiejętności też by się przydały przy wydawaniu poleceń służbowych
|
|
|