Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-18, 15:40   #1330
jolanT
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Stosowałam tylko na nogi, jakoś 4 razy chyba, zależało mi żeby do sukienki na ślubie kolegi trochę je przyciemnić. Teraz już jestem opalona więc nie stosuję. Czy jest w jakiś sposób szkodliwy? Ponoć działa tylko na naskórek i nie przenika głębiej.
ja się zastanawiałam ostatnio, bo też chciałam się przyciemnić trochę ale myślę, że już sam "zapach" nie będzie przyjemny dla dziecka, które tak kocha naturalną woń matki..
i tu:
W czasie ciąży i podczas karmienia należy unikać również kosmetyków, które mają składniki silnie przenikające przez skórę do układu krwionośnego w głąb organizmu w tym i łożyska. Do nich zaliczyć można przede wszystkim kosmetyki typu antycellulit, samoopalacze (także z uwagi na specyficzny zapach), maseczki z alg, środki do farbowania i ondulacji włosów (tzw. trwała). Gdy dziecko się urodzi łatwiej jest monitorować sytuację, dlatego bądź otwarta na takie sygnały jak niechęć dziecka do ssania piersi po zastosowaniu jakiegoś kosmetyku lub wysypki na skórze. Niestety, czynników które mogą mieć wpływ na takie rzeczy jest więcej i dotyczą np. jedzenia. Alternatywą dla kremów i żelów nawilżających czy broniących przed rozstępami może być zwykła oliwka. Brak opalenizny trzeba przetrzymać - nie wolno również wspomagać się solarium i to najlepiej przed, w trakcie i po ciąży.

więc chyba też postawie na same nogi

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując