2013-07-18, 18:28
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Annabelle Minerals
Cytat:
Napisane przez sandipr
Wiem Kochane ze uczucie 'niedomycia' jest meczące 
|
Mnie męczy tylko przez chwilę, dopóki wilgoć z micela nie odparuje. Potem jest już dobrze, a na pewno lepiej niż po myciu żelem/Aleppo, kiedy skóra od razu robiła się ściągnięta i musiałam migiem nakładać krem. Teraz mogę sobie spokojnie połazić parę minut zanim cokolwiek nałożę na twarz po Biodermie.
Cytat:
Napisane przez sandipr
ALE MUSZE UPOLOWAC Zel Hialurynowy z biochemi urody. Jak wrazenia po jego stosowaniu??? Kupowała go któraś z WAS? 
|
Miałam chyba dwa rodzaje (w żelu) i albo mojej skórze nie służy, albo nie znalazłam na niego sposobu. Generalnie to on ma spory potencjał wysuszający i trzeba uważać na ilość, sporo osób się skarży na podsuszenie. Ja nie zauważyłam jakiegoś nawilżenia. Jedna tubka skończyła jako zamiennik żelu Durexa...
Cytat:
Napisane przez sandipr
I oczywiście nie mówie ze micele sa niefajne! Jeśli cerze coś służy to czemu nie używać  Kazda z nas ma inna skórę i musi próbowac inne rzeczy, metoda prób i błedów. Kiedyś przeglądałam skład Biodermy i nie do końca mnie przekonał. Ma niestety konserwanty, z reszt jak niemal wszystko w dzisiejszych czasach  .
|
Sensibio przede wszystkim nie ma gliceryny, która niektórych zapycha no i jest lepka. Ma dość sporo wyciągu z ogórka, nawilżające cukry (mannitol, xylitol, ramnoza, fruktooligosacharydy), trochę glikolu propylenowego (mi on nie szkodzi). Jako konserwant Cetrimonium Bromide oraz stabilizator Disodium EDTA (stosowany też w żywności)
Dla mnie to bardzo dobry skład, ale to zależy czego kto szuka. A konserwanty to bardzo dobrze że ma. Bałabym się używać czegoś co ich nie ma, strach pomyśleć, co by się tam mogło zalęgnąć
|
|
|