Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Różnica wieku. Czy to ma znaczenie?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-19, 00:08   #5
_Tajemnicza
Raczkowanie

Dot.: Różnica wieku. Czy to ma znaczenie?

Cytat:
Napisane przez busch Pokaż wiadomość
23 lata różnicy to bardzo dużo, sama nie wiem czy zdecydowałabym się na taki układ (chociaż teoretyzować to sobie można, a potem przychodzi grom z jasnego nieba ). Chyba najtrudniejsze w takim układzie jest to, że bardzo szybko jedna osoba przeskoczy na zupełnie inny etap życia, niż druga. Załóżmy że autor wątku ma 23 lata, a jego partnerka 40 lat. W tej chwili oboje są aktywni zawodowo, sprawni fizycznie i chociaż pewnie wiele ich dzieli - bo jedna osoba świeżo wkracza na rynek pracy/studiuje, a druga już od ponad 20 lat istnieje na rynku pracy, pewnie ma też za sobą jakieś związki itd. Wraz z upływającymi latami będzie się to coraz bardziej rozjeżdżać i kiedy autor tematu będzie czterdziestolatkiem, to jego wybranka już będzie się zbliżać do emerytury, co niesie za sobą nie tylko zmiany w wyglądzie, ale też w sposobie życia, aktywności fizycznej...

Przede wszystkim jednak przerażałoby mnie to, że najprawdopodobniej w takim układzie przeżyłabym swojego wybranka i kilkanaście-kilkadziesiąt ładnych lat. Jeśli wiek jest bardziej wyrównany, to wiadomo że też nikt nie da mi gwarancji że oboje dożyjemy starości, ale mimo wszystko jednak w układzie z dużą różnicą wieku po prostu prawdopodobieństwo że jedno opuści drugie jest dużo większe.
Twierdzę podobnie, jednak patrząc po nicku chłopak, który założył wątek ma 22 lata, a jego kobieta jest starsza o 23, więc ma 45, więc w sumie to jeszcze większa różnica niż ta którą podałaś jako przykład, ale to tylko mogą być moje domysły
_Tajemnicza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując