Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ciąża a umowa na czas nieokreślony
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-19, 05:54   #6
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: ciąża a umowa na czas nieokreślony

Cytat:
Napisane przez OkoPani Pokaż wiadomość
Witam dziewczęta
od razu napiszę, że starałam się znaleźć podobny wątek na forum, ale nie udało się, więc jeśli już coś na ten temat było, to będę wdzięczna za linki
a jeśli nie to...
jesienią mamy zamiar z chłopakiem zacząć starania o dzidziusia. oboje mamy umowę na czas nieokreślony i wiem, że to dobrze ale nadal nie mam pojęcia jak to wszystko wygląda... ponieważ moja praca polega głównie na przesiadywaniu przed komputerem albo kontakcie telefonicznym z klientami wiem, że mam do wyboru albo zredukować sobie etat do 1/2 albo prosto z mostu pójść na zwolnienie co podobno bardziej się opłaca...
ale nie mam pojęcia ile zwolnienia mi przysługuje przed i po porodzie? jak wygląda kwestia płac? słyszałam kilka sprzecznych wersji a chciałabym się wszystkiego dowiedzieć raczej przed staraniami niż w praniu...
ktoś coś wie?
dlaczego miałabyś redukować sobie etat do połowy?To pracodawca ma obowiązek tak przeorganizować Ci obowiązki, żebyś przed kompem nie siedziałą dłużej niż 4 godziny, pozostały czas robiłabyś co innego - oczywiście zachowując dotychczasowe wynagrodzenie.

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
to ciekawe, bo ja na zwolnieniu chorobowym a potem na macierzyńskim straciłam około 200 zł miesięcznie.
a to ciekawe....bo liczą tak jak już Ci tu wizażanka napisała - średnia z całego roku - ja miałam przez okres zwolnienia i macierzyńskiego więcej o kilka stówek - do średniej z całego roku była wliczona 13stka, świadczenie wakacyjne, wczasy pod gruszą, podwyżki i dlatego mi aż tyle wyszło, rozczarowanie przyszło jak skończyłam macierzyński, a przeszłam na zaległy 6 tygodniowy urlop

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując