Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany temat (zbiorczy)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-20, 03:42   #2563
Kalini
Zakorzenienie

Dot.: jaki to film?

Pamiętam, że dawno temu oglądałam thriller, jak byłam dzieckiem zrobił na mnie wrażenie, ale nie mogę przypomnieć sobie tytułu, ani żadnego aktora czy aktorki (pewnie nikt znany tam nie grał).
To historia dziewczyny, która wychodzi z więzienia albo ze szpitala psychiatrycznego i zaczyna pracę w luksusowym ośrodku dla bogatych. Tam spotyka grupę bogatych i radosnych równolatków (dziewczyna i dwóch facetów po 20) i zaczyna się z nimi integrować. Oni zaczynają ją lubić, jeden z facetów się w niej zakochuje. Ona pod drodze manipuluje wszystkim, aby osiągnąc swój cel bycią bogatą. Potem ta bogata dziewczyna dowieduje się o przeszłości tej biednej. I ta biedna zaczyna ją dręczyć i w końcu zabija, potem zabija całą grupę, a na końcu chyba siebie.
Pamiętam jeszcze, że bohaterka biedna była blondynką, a bogata brunetką. Był też chyba motyw upodabniania sie do tej bogatej wyglądem. Film był z końca lat 80 albo poczatku lat 90. Było dużo bladego różu i bieli.
Będę wdzięczna za wskazówki, mam nadzieję, że film nie okaże się totalnym kiczem i koszmarem.
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując