Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Odpadl nam wreszcie kikutek. Pepowina gruba wiec troche dluzej to trwalo.
Jesli chodzi o laktator - kupilismy nowa medele swing. I w sumie byla potrzebna w szpitalu tylo na wyciaganie brodawek. Teraz moze jeszcze sie przyda gdyby zqstoj ale polozna nie przewiduje u nas takich atrakcji bo wszystko ladnie sie normuje.
Kapturki - polecam ( MADI jeszcze raz dziekuje!). Aktualnie podlaczamy jeden kapturek nw poczatku ssania, za chwile zdejmujemy i ssanko juz na golej brodawce. Tak wiec polecam przy problemach.
Podklady bella mama - nam wystarczyly 3,5 paczki. Niezle sie spisaly. Teraz jade na podpaskach malych. Pewnie niebawem przejde na wkladki. Przy cc chyba mniej idzie odchodkow. Tz sie smieje ze mnie wyczyscili lepiej.
KOMARY! - wczoraj odkrylam w aptece Chicco wtyczke do kontaktu i brelok do wozka. Dozwolone od 0+. Poczytajcie o tym. My chyba dzis kupimy i zaczniemy testowac. Ponoc ekologiczny produkt.
Jesli chodzi o pielegnacje Antosia - u nas swietnie sprawdza sie woda z dodatkiem odrobina mydelka. Nie smarujemy sie codziennie oliwka. Za to codziennie przy przewijaniu linomag zielony. Zero odparzen. Wszedzie nam mowili/mowia zeby jak najmniej kosmetykow dla tak malutkiego dziecka.
Pepek - w szpitalu przemywali octeniseptem. Przy wypisie p.ordynator zalecila wode z mydelkiem i ew octenisept. Zadnych innych srodkow.
Pampersy - te oryginalne sa fajne. Dady mam wtazenie ze takie bardziej papierowe sa i wiecej bokami leci w nich. Mamy jeszcze Beaming Baby ale ich nie testuje bo sa na ciutke wieksza wage. Kupie na sprobowanie lidlowskie.
Chusteczki z netto tibelly baby - ok. Tylko ciezko wychodza z opakowania. Po kilka na raz sie ciagna i troche jz zmarnowalam. Albo ja jakas lewa w tym temacie.
Kapiel - nie musimy kapac codziennie malego. Lekarze tak nam zalecili. Chba ze upal to tak. Wystarczy w dni bez kapieli przetrzec wilgotnym wacikiem buzke raczki pupe i starczy. Przeciez maly z gownem sie nie bije. W blocie sie nie tapla - slowa bdb pediatry 
No to tak pokrotce z info. Moze cos sie przyda 
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ----------
Aaaa... Co do makijazu. Myslalam przed porodem ze trzeba sie tu i owdzie ogarnac. Fryzjer. Nozki. Kosmetyczka w torbie. Ale powiem Wam tak:
Po pierwsze - podklad tusz i przytulanie tego cudownego pysiaka do policzka i calowanie kompletnie mi jie idzie w parze. Po drugie jak sie juz jedzie w bolach do porodu ( czy to bole porodowe czy kolka netkowa ze zyc sie odechciewa) to ma sie to jak sie wyglada w najglebszym powazaniu. Dla mnie wazne bylo by Antos zdrowy sie urodzil. Zeby przestala mnie bolec nerka.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|