Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-20, 11:48   #2196
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Od którego mc/tc polecacie taki pas? Bo ja jednak straszny cykor jestem jak chodzi o dzidzie i póki co wole się męczyć z bólem a nie dopuszczam żadnych leków w ciąży i boję się jak będzie dalej. Cena nie jest wygórowana a jeśli faktycznie pomaga to chyba warto zainwestować.

Przed ciąża byłam straszna kawoholiczką potrafiłam po 5 kaw dziennie wypijać a w ciąży kawa zaczęła mi śmierdzieć i tym sposobem już dawno nie piłam kawy, od 4dni głowa to mnie tak bolała że nie mogłam sobie już poradzić dziś wypiłam kawę i przeszło mi chyba raz na jakiś czas będę jednak piła kawkę :P tym bardziej że mam niskie ciśnienie bo 90/50 nie przekracza.

lolita25 puśćmy nasz mały spór w niepamięć
Noszenie pasa uzyodnilabym z lekarzem.na własna rękę raczej bym nie zakładała

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Magnusia dokladnie, mozesz byc spokojna! Wyniki sa bardzo dobre. Ryzyko choreo dziecka jest trzykrotnie mniejsze niz standardowejkobiety w Twoim wieku; 1:600 to naprawdę nie dużo, mw tyle co 27-latki.

Mam dziewczyny do Was pytanie: spicie tylko na lewym boku, czy sporo tez na prawym i plecach? Bo ja staram się na lewym, ale co się w nocy przebudze, to jestem ułożona jakoś inaczej...
Póki co w każdej pozycji.w poprzedniej ciąży nie mogłam leżeć na plecach,bo tracilam przytomność,ale to było w późniejszych tygodniach.
W środę byłam świadkiem nieprzyjemniego zdarzenia u ginki.babeczka w zaawansowanej ciąży była na ktg i w pewnym momencie zaczęła wołać pomocy.pielegniarka,co pobiera krew,mierzy ciśnienie itp powiedziała,ze zaraz przyjdzie.w końcu ja do niej poszła,coś tam zaczęła mamrotac i mi pokazywać,więc poszłam po to babę i mówię,ze ma iść do pacjentki,a ta,ze to tylko urządzenie pika.w końcu po jakiś 3 minutach raczyla do pacjentki iść i słyszę "to ja przyniosą wodę".po lekarza leciala pedem,on zobaczył,poszedł po kroplowke,a jak wychodziliśmy od mojej lekarki zabierała ta dziewczynę karetka...
Leżała na plecach i straciła przytomność.moj tz się wkurzył,bo jak można rak lekceważyć pacjenta,który wola o pomoc!!

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2013-07-20 o 11:50
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora