Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odważ się na eksplozję koloru!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-20, 13:17   #1
Maliniarka
Zakorzenienie

Odważ się na eksplozję koloru!

Witam serdecznie na moim wątku makijażowym.
Kilka lat temu, właśnie na wizażowym MM zaczynałam swoją przygodę z makijażem. Osoby chętne zapraszam do obejrzenia TUTAJ!. (wątki z datą przed październikiem 2010 nie mają zdjęć z powodu ówczesnej awarii wizażu, nowsze można obejrzeć )

W makijażu codziennym jestem bardzo zachowawcza, dlatego tutaj pozwolę sobie popuścić wodze fantazji
Mam nadzieję, że chociaż niektóre moje propozycje przypadną Wam do gustu.

Poisonous!
To wariacja na temat makijażu z kampanii reklamowej Max Factor Wild Collection, czyli cała powieka aż po brew w jednym, mocnym kolorze.
Ja dodałam czarną kreskę i trzy nieregularne plamki przywodzące na myśl egzotyczną trującą roślinę.

1. Przygotowuję powiekę pod makijaż: wklepuję korektor i lekko przypudrowuję (można dodatkowo użyć bazy).
2. Nanoszę jaskrawozielony matowy cień na całą powiekę górną aż pod łuk brwiowy oraz na powiekę dolną.
3. Za pomocą płaskiego ściętego pędzelka nanoszę na mokro czarny cień w postaci kreski (można również użyć kredki lub eyelinera). Kreskę wyciągam w kierunku brwi tworząc tzw. jaskółkę. Delikatnie podkreślam czernią także dolną powiekę i zaznaczam linię wodną.

4. Podkreślam brwi cieniem i tuszuję rzęsy.
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2013-07-20 o 14:07
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora