2013-07-20, 13:49
|
|
Raczkowanie
|
Studia, który kierunek wybrać. Pomocy!
Cześć dziewczyny, bardzo Was proszę o pomoc! Sama nie potrafię zdecydować, zatem chciałabym abyście mi doradziły. Dostałam się na filologię polską na UMK w Toruniu. Brałam także udział w rekrutacji na UM w Lublinie na kosmetologię, lecz niestety się nie dostałam, co prawda są jeszcze dwie dodatkowe listy, ale wątpię żebym została przyjęta. W ostatniej chwili złożyłam także dokumenty na PWSZ w Płocku na kosmetologię, ze względu właśnie na ten kierunek, który planowałam studiować od II klasy liceum. Teraz moje pytanie, studiować filologię polską na w miarę dobrej uczelni czy kosmetologię na nieco gorszej, której renomy właściwie nie znam..? Totalnie nie wiem, co robić. Widzę siebie w zawodzie kosmetologa, który pracuje w SPA, wykonuje zabiegi, ale z drugiej strony czy mam możliwość znalezienia po PWSZ jakiejś dobrej pracy? Może jednak filologia, po której mogę pracować w gazecie, szkole, robić korekty w książkach czasopismach? Co mi radzicie? Weźcie pod uwagę te dwie szkoły oraz wybór kierunku
|
|
|