2013-07-20, 20:14
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Napisane przez maarchewka
o to możesz się dowiedzieć czegos?? bo to co ja znalazłam na necie to jakieś szczątkowe informacje są.. oni chyba tą bakterię zwalczyli, bo jest napisane, że antybiotyk na nią zadziałał...ale lepiej coś wiedzieć..
|
znajoma napisala tak:
"u mnie Bartek miał klebsielie po urodzeniu. to jest bakteria która wywołuje sepsę i jak nie jest w pore wykryta to dziecko moze nawety umrzec. objawia się to jak w przypadku bartka drganiem rączek, sincami pod oczkami. ogólnie tego nie zauwazyłam i spadkiem krwinek białych i płytek krwi.
Bartus dostawał dwa antybiotyki. radziłabym się przebadac tez rodzicom, bo u mnie stwierdzono, ze niby ja byłam nosicielem, a to bakteria mozna sie zarazic miedzy innymi w publicznych toaletach itp. dla dorosłego jest nie grozna. nawet człowiek nie wie ze jest nosicielem, a dla dzieci śmiertelna.
kiedys w łodzi był przypadek ze iles tam nowórodków zmarło.
bartek dostawał dwa antybiotyki i potem do drugiego roku życia był monitorowany w tym kierunku. co jakis czas musielismy sie zgłaszac na badania krwi i moczu. i ogólnie Pani doktor sprawdzała czy przez to nie rozwija sie powiedzmy wolniej, bo tak tez mogłoby byc."
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------
Cytat:
Napisane przez maarchewka
Wybiera się ktoś z dzieciaczkiem na wakacje?? bo my byśmy chcieli gdzieś pojechac ale nie wiemy gdzie można z takim maluszkiem i co by bylo dla niego najlepsze.. prawdopodobnie w Polsce..
|
my planujemy wypad nad morze ale to chyba bardziej pode mnie (jod i te sprawy ) zobaczymy czy tatuś załatwi jakiś fajny urlop, bo jak nie to tylko wypad weekendowy...znajoma wrocila wczoraj z nad morza z niewiele starsza od Neli corka. mowila, ze na plazy same namiociki z maluszkami nawet noworodki się wczasowaly! 
---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz
wrzucam fotkę mojego diabełka 
|
diabelska ciotka jest pod wrazeniem  my tez mamy diabli-stroj ale jeszcze go młodej nie zalozylam 
---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------
Cytat:
Napisane przez Veronic
kurcsze..juz 2 dzien z rzedu Wojtusia jakies g o w n o gryzie w nocy w głowe  
wczoraj miał 3 czerwone punkty, a dzisiaj w nocy dosżły 2... masakra...
i to za bardzo blednąć nie chce... dziwne
|
a może to potówki? bo one tez wygladaja jak ukaszenie owada
|
|
|