Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Studia plastyczne, oto jest pytanie ;-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-20, 20:03   #5
pffe
BAN stały

Dot.: Studia plastyczne, oto jest pytanie ;-)

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Podobnie, jeśli nie tak samo jak w szkole średniej U mnie zwolnienie wypisuje lekarz rodzinny, potem pokazujesz je lekarzowi na uczelni i on na tej podstawie wypisuje zwolnienie z uczelnianego WFu.

Pewnie na innych uczelniach jest prościej, np. wystarczy zwolnienie od rodzinnego lub od razu idziesz do uczelnianego, on Cię bada, daje zwolnienie i tyle

Ogólnie, jeśli faktycznie jest powód do zwolnienia, to nie ma problemów, aby je uzyskać. Czasami zamiast na WF chodzi się na rehabilitację na uczelni, lecz w przypadku wady wzroku żadna rehabilitacja raczej w grę nie wchodzi, bo jak miałaby Ci poprawić wzrok
a jesteś pewna, że tylko lekarz? na niektórych uczelniach trzeba mieć orzeczenie o niepełnosprawności żeby mieć zwolnienie a jak nie możesz normalnie ćwiczyć to idziesz na zajęcia z oddychania z paniami w ciąży.

w ogóle nie pojmuję zwolnienia z wf przez wadę wzroku, bez przesady, a pisać możesz Autorko? to i możesz biegać truchtem, czy grać w szachy i inne bzdety. unikanie wf na studiach raczej będzie problemem.

i jak koleżanka wyżej, na kurs jest już za późno, chyba że jesteś geniuszem rysunku. ludzie od podstawówki chodzą na kursy, czy nawet od gimnazjum. niestety kierunki typowo pod malarstwo/rysunek nie są kierunkami, które można wybrać pochopnie a i najpierw trzeba zdać egzaminy z rysunku a tu już zaczynają się schody bo przychodzą ludzie uzdolnieni a nie z "jakimś talentem". jakiś talent to i ja mam, ale do hobbystycznego rysunku a nie jak mi narzucają temat a i jeszcze stresują czy ktoś jest lepszy.

Edytowane przez pffe
Czas edycji: 2013-07-20 o 20:03 Powód: literówki
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując