Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-20, 20:23   #32
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Hej, ja u rodziców jestem na noc wrócę do domu to będę nadrabiać i odp, a dziś melduję się w nowym wątku

Widziałam info o szczepionce, mam nadzieję, że jest tak jak szaja mówi ( zresztą czy może być inaczej ) i nawet jeśli nasze dzieciaczki ją dostały to nic im nie grozi Muszę w domu sprawdzić co miał podane Piotrek w szpitalu, bo później to inne mieliśmy.
może być

Ale tak zdroworozsądkowo dziewczyny - czy któraś z was po szczepionce zauważyła NOP (niepożądany objaw poszczepienny)? nie, prawda? pomijam tu typowego poszczepiennego maruda czy lekką temperaturę, bo to ma prawo być po szczepionce.
Po prostu - nie ma co siać paniki, dobrze, że wiemy o wycofaniu, zgłośmy w przychodni i już.

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Nie martwcie się tak tymi szczepionkami, takie wycofywanie serii to wcale nie jest rzadka rzecz. Pamiętam jak przy Grzesiu była z kolei wycofywana 6 w 1 - infanrix płatny. Nie miałam wpisanej serii w książeczce więc panikowałam, siedziałam godzinami w nevie i czytałam. To nie jest tak że szczepionka jest nie wiafomo czym zanieczyszczona. Zazwyczaj chodzi o to że pielęgniarka przy szczepieniu zauważy że jest coś nie tak z jednorodnością szczepionki, np. Jest zbyt mętna. I wtedy dla bezpieczeństwa wycofują całą serię. Nigdy nie słyszałam żeby w całym kraju masowo zgłaszano że ze szczepionkami jest coś nie tak, to są pojedyncze sygnały. Moja młoda też była szczepiona tą serią i się nie przejmuję, przecież widzę że jest ok to po co się martwić na zapas
U nas impreza w toku ale przyszłyśmy się nakarmić cycowo
dokładnie

a impreza jak?
no i serdeczności dla 6latka

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
gdzies mi uciekla informacja ze jest nowy watek, hmmm ... mysle co tam tak cicho a tu juz nowy :P

dziewczyny - jest zab mlody smieje sie dzisiaj do mnie, ja patrze jakas krecha taka duza, macam a to zab wyrznal sie a na gorze czuc ze lada chwila bedzie drugi. No to teraz rozumiem dlaczego mialam takie koszmarne 2 tygdnie a od trzech dni moje dziecko jest takie kochane bo chwilowo dziasla daly mu spokoj
brawo! to odetchnęłaś

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello,
no to teraz sram ze strachu z tymi szczepionkami bo mały dostał dwie serie a trzecia to nie wiem bo ☠☠☠☠y nie wpisały serii

i co ja mam teraz zrobić?????? iść do lekarza czy co????

poza tym gratuluję zębów, skończonych miesięcy a Grzesiowi Kiji 100 lat z okazji urodzin

a przepraszam bardzo, bo ja pierwsza napisałam o Sophie na forum
i to jeszcze w maju, a Szaja odpisała,że ma taką jeszcze po Agu

Calawdeszczu weź się kopnij w glowę i nie wymyślaj, masz fajne zdrowe dzieciątko i szukasz problemow, tam,gdzie ich nie ma

Chcecie usłyszeć radę roku mojej mamy????
pier...lnęła jak gołąb w parpet, uwaga:
"nie dawaj małemu teraz po obiadku piersi bo się zakwasi

szok po prostu! chyba zacznę bloga pisać

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

brawo, to taki krok w samodzielność
a Leo od wczoraj robi papa
rada iście szatańska :zly:

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Przeczytałam o tej szczepionce - sprawdziłam od razu, Oliwa też dostała tę serię... Na szczęście nie widzę u niej niczego podejrzanego, a na szczepienie idziemy w następny wtorek, wtedy o tym wspomnę w przychodni...

A tymczasem - fotka wózka, bo kilka z Was chciało zobaczyć.
całkiem przyjemny ten wóżek

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
dziewczyny doczytałam na starym wątki o tym
Prosimy o przekazanie informacji szczepiącym rodzicom, niech obserwują stan zdrowia swoich dzieci.
Docierają do nas informacje, że dzieci były szczepione seriami szczepionek, które właśnie zostały wycofane przez Główny Inspektorat Farmaceutyczny. Prosimy o zgłaszanie się do nas rodziców takich dzieci.
GIF wycofał w czwartek 18 lipca z obrotu Euvax B, szczepionkę przeciwko wirusowemu zapaleniu wątroby typu B, o numerze serii UFA 12001.
Szczepionka nie spełnia wymagań jakościowych ze względu na niehomogeniczność. GIF wycofał produkt z obrotu na terenie całego kraju.

Wycofano także z obrotu Tripacel. To szczepionka przeciwko błonicy, tężcowi, krztuścowi, o numerze serii C4007 AK. Powodem decyzji jest również niehomogeniczność.
Decyzje GIS: http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/...-07-18-056.pdf
http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/...-07-18-057.pdf

moja julka miała ten euvax co mam robic???????????????????? ?????
Boże Kochany!!!

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

gdzie ja mam sie zgłosić co robić???? pomocy!!!
Hej, spokojnie!
Doczytaj co napisałam

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Ezzo, nie wiem, Dorka jak na boczku odłożona to też tak głowę do tyłu ma, a badana przez reh. i neuro i jest ok, więc pewnie tak?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora