2013-07-21, 00:00
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy wyznałyście komuś swoje uczucia?
Ja byłam pierwsza z deklaracjami w związku z moim chłopakiem, chociaż u mnie to była zupełnie inna sytuacja. Nie miałam zbyt wiele wątpliwości, że mu na mnie zależy, dał na to dowód wielokrotnie różnymi większymi i mniejszymi gestami, które mnie ujęły.
W Twoim przypadku raczej nie wyrywałabym się z deklaracjami. Uważam, że lepiej najpierw się trochę pospotykać, np. w kinie itd. bez żadnych prób definiowania waszego niezwiązku i poczekać na rozwój sytuacji. Kiedy poczujesz, że rzeczywiście dobrze wam się spędza czas razem, ciągnie was do siebie itd., to deklaracje będą dużo bardziej naturalne Spróbuj zasugerować, że np. chętnie poszłabyś na taki jeden film, ale nie lubisz chodzić do kina sama i w sumie szkoda że nikt nie chce Ci towarzyszyć. Może łyknie haczyk, że nic straconego i w takim razie możesz iść z nim . Dzięki takim podchodom nie będziesz musiała wprost go gdzieś zapraszać - oczywiście jeśli czujesz, że nie będzie to dla Ciebie problemem, to może go zaproś? Piszę ze swojej perspektywy, ja tak bezceremonialnie nie umiałabym zaprosić chłopaka na randkę i potrafię jedynie sugerować, żeby to on mnie zaprosił
|
|
|