Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-21, 06:43   #4798
delightful_
Zadomowienie

GG do delightful_
Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Delightful_

Szampon Yes To Carrots był analizowany u kręconowłosych.
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1773

Miałam szampon i odżywkę z tej serii i jeśli ktoś nie unika odpowiedników SLES, ale szuka kosmetyków bez silikonów, ale ze sporą ilością wyciągów i olejów, to zdecydowanie polecam, oba produkty bardzo przyjemne.

Co do rosyjskich kosmetyków, to nie widzę za bardzo sensu analizowania ich składów (zwłaszcza, że podałaś ich dużo naraz), bo na stronie sklepów, które je oferują zazwyczaj jest opis składników. To czy Ci będą pasować, zależy od Twoich włosów, bo wiadomo, że składowo to one są dobre. Mimo tego moim włosom nie pasują, bo zioła je usztywniają i wysuszają, więc to może być bardzo różnie.

W dużym skrócie mogę Ci poradzić tyle:

Szampon Propolisowy - Odżywczy, Szampon Ziołowy Miękki, Szampon Ziołowy Gęsty, Tradycyjny Syberyjski Szampon Do Włosów Nº 2 Na Brzozowym Propolisie, Baikal Herbals Szampon do włosów suchych i farbowanych - mają Magnesium Laureth Sulfate czyli odpowiednik SLES i łagodne raczej nie będą. Na łagodny zapowiada się za to Natura Siberica Szampon do włosów suchych. Na pewno łagodny jest też szampon Natury Siberiki do wrażliwej skóry głowy - ten akurat testowałam. Szampon - krem nie ma składu. Ewentualnie spróbuj Love2Mix, o nich zresztą znajdziesz sporo informacji na blogach.
Dziękuję Ci bardzo
Zależy mi na łagodności, mam dość gęste, ale cienkie włosy, suche na końcach, ponad to ostatnio zachciało im się bardziej wypadać Więc zależy mi, żeby nic nie podrażnić, a złagodzić i nie doprowadzić do wysuszenia zarówno skóry głowy, jak i włosów . Zdecyduję się na Naturę Sibericę albo Love2mix . Mam nadzieję, że będą służyć
delightful_ jest offline Zgłoś do moderatora