2013-07-22, 12:19
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: BARDZO wypadają mi włosy
Cytat:
Napisane przez berry93
Witam Was. Włosy wypadają mi od kiedy pamiętam, lecz ostatnimi czasy coraz więcej. Podczas jednego mycia (a myje je codziennie) wypada mi mniej więcej pół garści. Kolejno, w trakcie czesania, modelowanie kolejne pół. Nie są długie, sięgają do ramion. Podcięłam je z myślą, że to pomoże, ale nic bardziej mylnego. Jakiś czas temu zakupiłam cudowny ponoć zestaw czyli szampon BIOVAX i odżywkę. Używam tego non stop, a poprawy nie ma. Ba...w trakcie zmywania odżywki wypada mi ich jeszcze więcej. Co najciekawsze- nie mogę się skarżyć na objętość włosów. Nie mam placków, są takie jak były zawsze, z tą różnicą, że wypadają. Wiem dobrze, że w trakcie dnia również je tracę, bo znajduję je w całym domu, ale nie wypadają w tak ogromnej ilości jak po myciu. Mam wrażenie jakby po zabiegach pielęgnacyjnych wypadała ta porcja włosów która miała wypaść. Dlaczego niby po myciu wypada mi pół garści, a w trakcie dnia przy czesaniu tylko trochę? Dziwne. Suszę włosy suszarką, używam prostownicy. Przez 2 lata zażywałam YAZ, teraz odstawiłam. Wyniki krwi mam dobre, z hormonami ok. Jedyne do czego mogę się przyczepić to moja dieta, która nie jest najlepsza (jem jeden, dwa posiłki dziennie a po drodze zapychacze, ale nie w formie słodyczy czy fastfoodów). Możecie mi coś poradzić? Możliwe jest to, że taka moja uroda?
|
Mnie też bardzo wypadały włosy... zbieranie ze szczotki to była norma, wszędzie się pojawiały włosy. Mnie pomogła witamina A+E i potas z magnezem. Mówisz, że wyniki są w normie, a może po prosty łykaj samą wit. A+E (1 tabletka dziennie). Efektów nie spodziewaj się szybko... osobiście zauważyłam znaczną różnicę po 4 miesiącach. Teraz jest już w porządku. Używam keratyny PRO VIT, ale też nie suszę włosów suszarką i nie prostuję ich, mam naturalnie proste. Na wypadanie włosów bardzo duży wpływ ma dieta, dwa posiłki dziennie to zdecydowanie za mało Dietetykiem nie jestem, ale na pewno warto urozmaicić dietę w owoce, warzywa i RYBY!
|