Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-22, 13:35   #2892
naciulatko
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Hej. Przedwczoraj byłam we Władysławowie na koncercie Myslovitz, było pięknie Jeśli macie okazję wybrać się na ich koncert to naprawdę z czystym sumieniem polecam

Cytat:
Napisane przez lleenka Pokaż wiadomość
Masz rację- coś w tym jest. Pewność siebie wiele daje. Można mieć kilkanaście czy kilkadziesiąt kg nadwagi i być pewnym siebie i akceptować i kochać siebie takim, jakim się jest. Tak, jak moja współlokatorka, przy której to ja miałam więcej kompleksów, a ona ciągle powtarzała, że kocha swoją grubą dupkę i brzuch, często drwiąc z moich cienkich włosów, chudych łydek czy wystających kolan. Ja nigdy złego słowa na powiedziałam na temat jej wagi. Także dopóki same siebie nie zaakceptujemy to kompleksy będą nas ciągle dręczyć.
Uwielbiam osoby, które lubią komentować czyjś wygląd. Mam wrażenie, że w ten sposób leczą swoje kompleksy, a chcą je wzbudzić w Tobie. Jedyne wyjście to olać i być pewnym swoich atutów
Sandałki prześliczne. Też je oglądałam jak jeszcze były w cenie regularnej. Gdybym nie miała to na pewno zdecydowałabym się na nie.
Cieszę się, że wakacje w Sopocie się udały. Zwiedziliście też Gdańsk?

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Muszę się Wam wyżalić... Zapowiadało się, że po powrocie powiem, że spędziłam najlepsze wakacje swojego życia, a tu taka sytuacja dzisiaj . Siedziałam na ławce przy porcie o godz 15.00, tysiące ludzi, a mi ukradli torebkę.. Miałam w niej dokumenty, telefon, wszystkie pieniądze, bilety, klucz do pokoju, nawet dowód rejestracyjny.. Teraz czeka mnie wizyta w konsulacie, wyrabianie tymczasowego ID, a po powrocie całe mnóstwo papierkowej roboty i koszty z tym związane..spokojnie 2-3 tysiące w plecy... Musiałam się Wam pożalić, pierwszy raz w życiu mnie okradli i to na drugim końcu Europy.. Na chwilę zdjęłam łańcuszek torebki z ramienia, bo było takie słońce, że dosłownie piekło mnie od niego ramię.. Ehh..przepraszam za off..nawet zdjęcia nie mam żadnego, bo wszystkie robiłam komórką..
Kochana, współczuję Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Na pocieszenie opowiem Ci moją historię:

W liceum byłam na krótkiej wymianie w Berlinie. Wyjazd był wspaniały, poznałam mnóstwo nowych osób, cudownie spędzałam czas. Jednego dnia około godziny 16 jedliśmy grupowo obiad w restauracji. Na chwilę wyszłam żeby zadzwonić do mamy. Było widno, byłam praktycznie na środku miasta. Do dzisiaj nie wiem jak to się stało i skąd się wziął ten facet, ale po prostu złapał mnie wpół, zasłonił usta i paroma ruchami zaciągnął do takiej wnęki w budynku obok. Nawet nie potrafię wyrazić co czułam gdy machał mi nożem przed nosem i coś mamrotał w nieznanym mi języku (nie mówił po niemiecku). Na szczęście "tylko" mnie okradł. Wziął mi torbę, pokazał na migi że mam zdjąć pierścionek i kolczyki, po czym złapał mnie za włosy i wyrzucił na ulicę. Co prawda nie utraciłam dokumentów (zostały w hotelu) tylko telefon i portfel, ale to zdarzenie było dla mnie bardzo mocno traumatyczne.
Nie do wiary... Myślałam, że takie rzeczy dzieją się tylko w filmach Współczuję bardzo!

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Masakra

Mnie też Wiele rzeczy już znosiłam i musiałam wyrzucić. Teraz czas uzupełnić te braki.

Dziewczyny, w temacie weselnym raz jeszcze. Ile wypada włożyć w kopertę koleżance?
Mam podobny "problem". W październiku idę do bardzo dobrej koleżanki na wesele. Wychodzi za mąż za bardzo zamożnego mężczyznę i nie wiem jaka kwota byłaby odpowiednia. Z jednej strony wolałabym kupić prezent, ale z drugiej oni mają dom, jest wyposażony, a nie chciałabym kupić czegoś, co im się nie przyda/nie spodoba. Myślę, że maksymalnie włożę do koperty 500 zł. Chociaż przyznam, że to dla mnie dość dużo i wciąż się zastanawiam.

Edytowane przez naciulatko
Czas edycji: 2013-07-22 o 13:37
naciulatko jest offline Zgłoś do moderatora