2013-07-22, 17:35
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
Napisane przez ktosiula
Odnośnie wady wzroku, to ja mam na jednym oku -3,5 na drugim -3,75 i od rana do nocy chodzę w soczewkach. Bez szkieł jestem ślepa jak kura i tak się zastanawiam czy można na poród mieć szkła kontaktowe??? Jak myślicie? Bo jakoś okularów nie lubię i nie wyobrażam sobie siebie 12 godzin w bólach, spocona, w różnych pozycjach i z okularami na nosie... A jak będę bez szkieł to nawet twarzy lekarza/położnej nie zobaczę a wolałabym wiedziec co się w czasie mojego porodu dzieje  muszę zapytać mojej lekarki co ona na to..
Ja mam z wypełnieniem silikonowym i jest super. Koleżanka kupiła tą ze styropianem i wg mnie jest o du.p* rozbić. Twarda strasznie, na tym się nie da spać!
|
Dzięki za radę z poduszką bo już się tydzień przymierzam do kupienia i nie wiedziałam którą wybrać
Co do wady wzroku i porodu - Ja mam na lewym oku -4,75 a na prawym oku - 8 i do tego plamy na rogówce, prawdopodobnie przez wadę będę miała cesarskie cięcie. Ostatecznie decyzję podejmie mój okulista. Też noszę szkła kontaktowe od rana do nocy, ale moja gin jak tylko zaszłam w ciąże to mnie uprzedziła że do porodu to w okularach.
|
|
|