2013-07-24, 11:40
|
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jak do ołtarza?
[QUOTE=Visez;41931393]Mi się ten zwyczaj totalnie nie podoba:P Kiedyś czytałam, że ojciec prowadzi młodą podając jej rękę przyszłemu mężowi i tak jakby ją oddawał innemu mężczyźnie i symbolicznie przekazywał władzę nad nią Nie pamiętam jak to dokładnie było napisane ale o to chodziło:P
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------
Może jeszcze inaczej jak młody czeka w kościele i dopiero pod ołtarzem widzą się pierwszy raz, ale śmieszy mnie kiedy widzą się normalnie w domu, potem razem jadą do kościoła i nagle się rozdzielają i wchodzą oddzielnie bez sensu [/QUOTE]
Ojciec prowadzi młodą jak bezwolną owcę bez swojego zdania hehe
Do pogrubionego: to jest nasza krajowa modyfikacja, która mi się nie podoba, a tak większość robi, naprawdę znam tylko jeden przypadek, gdy PM szła tym sposobem, czyli młoda z ojcem i młodzi widzieli sie dopiero w kościele, co miało swój sens. W tym celu zrezygnowali z błogosławieństwa w domu, bez foto i kamerzysty i bez pamiątki z przygotowań. Ale to tylko jedna para jaką znam cała reszta robi, to wszystko na raz.
|
|
|