2013-07-24, 11:42
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Przez swój charakter niszczę mój związek. Jakieś rady?
zastanów się dlaczego tak się zachowujesz i skąd te ataki histerii. może to jest odreagowanie za nienawiść wyniesioną z domu? dostałaś tak w kość że to musi gdzieś się ulotnić. zapamiętałaś złe zachowania i nawyki, może np. gromadzenie gniewu, złości (keidy się starasz opanować) i nagle wybuchasz po kilku dniach z podwojoną siłą. jeśli ktoś cię złości, jest hamski, powiedz mu to od razu, że "zraniłaś mnie" albo przykro mi jest że tak mówisz/robisz, etc...
hamskie odzywki mogły ci pozostać z domu i mówisz je automatycznie. rządza władzy pokazuje, że potrzebujuesz mieć poczucie swojego miejsca w tym związku, że nie chcesz być pomiatana (jak w domu było), że chcesz zaznaczyć swoją pozycję. ale związek to chyba raczej partnerstwo niż żądza.
kiedy następnym razem będzie jakaś iskra która będzie cię chciała rozpalić, poczekaj chwilę i zastanów się co cię tak naprawdę zdenerwowało (!), jaki jest powód złości, do kogo złość się odnosi, a do kogo chcesz ją w tym momencie skierować, jaką ta rzecz/słowo, którym cię ktoś zranił będzie miało znaczenie za 10 lat? czy warto tak się denerwować dla tak błahej sprawy?
życzę powodzenia i dużo wiary w siebie! aby pokazać że chcesz się liczyć w związku nie musisz być władcą. nie musisz zaznaczać aż tak swojej pozycji.
miałam podobnie w domu i przykro mi, że takie relacje istnieją między ludźmi, ale wierzę że dasz radę!
|
|
|