Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Praca licencjacka - rady
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-24, 20:08   #1
Sivva223
Przyczajenie

Praca licencjacka - rady

Witam serdecznie.
Stanęłam przed zadaniem napisania pracy licencjackiej. Powoli zbieram książki i powoli chcę zabrać się do jej pisania. I teraz kilka małych pytań. Jeżeli w pracy cytuje coś prosto z książki, to daje to w cudzysłów, zaraz po tym stawiam cyfrę z przypisem na dole strony. Ale jak wiadomo prace składające się z samych cytatów nadają się do kosza. A więc jeśli chcę pisać własnymi słowami to co przeczytam w książce, to w jaki sposób ma wyglądać do tego przypis? Chciałabym konkretny przykład. I jeszcze jedno. Jest takie stwierdzenie, że preferowany jest wkład twórczy, własny studenta jakkolwiek to nazwać. Trochę to dla mnie dziwne, ponieważ w jaki sposób mogę napisać coś własnego? Przecież zawsze będę opierać się na książkach już przez kogoś mądrzejszego napisanych. No chyba, że chodzi tu (w moim przypadku) o 3 rozdział pracy, gdzie dokonuje analizy finansowej konkretnego przedsiębiorstwa. Oczywiście od tego mam promotora, ale na razie jest okres wakacji, a ja chciałabym już coś zacząć kombinować, a mam kilka opisanych wyżej wątpliwości.

Pozdrawiam
Sivva223 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując