Dot.: Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek
Cytat:
Napisane przez AisaK231
Też mam ten sam problem  ( brak piersi kompletny )wiec sie nie przejmuj  już mierzyłam pare sukienek i strasznie wyglądam w księżniczkach i w ogole za ciężkie są dla mnie. Niestety jestem też niska i drobna.
|
Powiem z własnego doświadczenia, brak piersi źle ale jak są duże też sprawa nie wygląda wesoło . Nawet jak ładnie stoją, to znalezienei stanika, odpowiedniej sukienki i nie koniecznie od razu 44 rozmiar to spory problem. Bo pokutuje wśród krawców, projektantów zdanie że jak ktoś ma duży biust to musi nosić rozmiar 44 i mieć pod biustem co najmniej 80-85. A jak jest inaczej to jest wielki problem A stanik 70 G-H to znaleźć ze świeczką można
Zazwyczaj suknie sa cięzkie zwłaszcza z aplikacjami, ale jak jest dobrze uszyty gorset i ma jeszcze wszyte specjalne szerokie taśmy które zapina się jeszcze przed zasunięciem bądż zasznurowaniem sukienki to nie jest to wielki problem. Ale nie wszystkie gorsety maja wszyte te taśmy więc warto na to zwrócić uwagę ,albo poprosić aby je doszyto. Taśmy są pociągnięte od spodu guma aby się dobrze trzymały ciała.
Edytowane przez Lowczyni
Czas edycji: 2013-07-25 o 09:31
|