Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Napisane przez aga_ton
hej dziewczyny
Lena u dziadków a ja się relaksuję. a mój relaks wygląda tak, że od rana sprzątam, piorę, gotuję, odkurzam, zmywam itd, itd 
wieczorem padnę na pysk a mąż będzie zdziwiony, że przecież dziecka nie było, to sobie odpoczęłam
dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych upałów, u nas od poniedziałku pogoda fatalna, tak wieje, że ciężko na wyjść na spacer, łeb urywa
dziś jest sporo lepiej ale do tych 29 stopni, które zapowiadali, daleko. wczoraj niby miało być 27  dobre sobie, nie przekroczyło nawet 20 i do tego padało
a jeszcze bardzie Wam zazdroszczę wyjazdów...
u nas nie ma mowy o wakacjach, Lena nienawidzi jazdy samochodem, nie ważne w jakim foteliku, nie ważne czy przodem czy tyłem do kierunku jazdy, nawet na kolanach jest tragedia. przejechać z nią 30 km to jest horror, ona cała zaryczana a ja spocona z nerwów 
znad morza nici 
|
pociag lub samolot. moja sasiadka ma ten sam problem, jest z poznania, nie było mowy o jedzie tak daleko autem. przełamała sie i lata samolotem, niecała godzinka i jest w poznaniu
Cytat:
Napisane przez aga_ton
pociągiem mówisz?
może to jest rozwiązanie, trzeba to przemyśleć 
tylko, że my najbliższe PKP mamy 70 km stąd
a co do kawalerki, też mieliśmy taki plan, dlatego prawie 2 lata jej nie sprzedawaliśmy, ale po przemyśleniu sprawy postanowiliśmy, że Lenie zostawimy dom a sobie w przyszłości wybudujemy malutki domek nad morzem
|
a jak będzie więcej dzieci ? nie chcieliście wynająć?
my się pomału pakujemy, nie cierpię tego! w niedziele wylatujemy się, pewnie będzie mnie mniej przez najbliższy miesiąc.
Giulia maltretuja tak psa, że juz nie wiem co robić, bez przerwy kąpie się w jej misce odgradzam rożnymi rzeczami, stołkami a panna i tak znajdzie sposób żeby przesunąć, przejść pod stołkiem
aga ton teraz sobie przypomniałam, że pytałaś o serek homogenizowany. ja mam przepis do swojego robota kuchennego taki
40g cukru pudru
1 łyżeczka cukru waniliowego
400 g twarogu
180-200 g śmietany gęstej 12lub 18%
dowolne bakalie, owoce, czekolada
wszystko to się miksuje i potem miesza z czym tak chcesz lub je samo. ja tylko robię bez cukru, cukier waniliowy czasem dodaje ale robię tez sama swój. i zamiast śmietany daje gęsty jogurt grecki ja jak na razie robiłam tylko dla nas, Giulia dopiero dzis pierwszy raz zjadła troszkę owoców z twarogiem.
Czas edycji: 2013-07-26 o 13:01
|