Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - -30 kg do zrzucenia! DEADLINE - MAJ 2014
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-26, 19:21   #1
jul100
Przyczajenie

-30 kg do zrzucenia! DEADLINE - MAJ 2014

Witam Wszystkich,
Pewnie wątek jak wiele -muszę schudnąć!

Wydaje mi się, że jestem w takim właśnie punkcie, że zaczynam zdawać sobie sprawę, że dalsze trwanie w tym „stanie” spowoduje większe szkody, spustoszenia w moim organizmie, ale także w moim życiu osobistym, rodzinnym, zawodowym.

Zawsze wydawało mi się że jestem za gruba ale tak naprawdę kontrolę nad swoim ciałem całkowicie straciłam będąc w ciąży. Miałam zagrożenie poronieniem, więc nie ruszałam się za dużo, za to spełniałam wszelkie swoje jedzeniowe zachcianki – bo przecież teraz mi wolno. Mąż jeździł na zakupy z listą i kupował słodycze, ciastka, chipsy, lody. A ja tyłam. Przytyłam 28 kg. Po porodzie zmagałam się ze swoim ciałem, próbowałam schudnąć. Nawet ćwiczyłam przez jakiś czas. Schudłam kilka kilo. Potem przytyłam z nawiązką.

Nie chcę, żeby dłużej tak było. Nie chcę TAK wyglądać. Chcę to zmienić - ja chcę się zmienić! Chcę pokazać mojej córce jak zdrowo żyć, jak dbać o siebie, chcę być dla niej godnym wzorem do naśladowania.
A nie jestem. Przez większość czasu nie mam siły, chodzę spać „z kurami”, moje relacje z mężem stały się pozbawione czułości, bo nie czuję się kobietą. Czuję się nieatrakcyjna i unikam zbliżeń. Jestem rozdrażniona. Czuję się jak starsza pani - mam problemy z bólami mięśni, do tego dochodzi skolioza, której moja otyłość nie służy i mój kręgosłup się buntuje, bolą mnie kolana, stawy itp.

Bardzo mi zależy, aby być dla córeczki wzorem do naśladowania oraz, aby znów poczuć się piękną młodą kobietą, którą przecież jestem, a nie starszą panią, na którą się czuję.

Mam do zrzucenia ok 30 kg.
Ważę 95kg. Cel marzenie to 65kg. Mam 29 lat.
Jutro wstawie swoje wymiary i opisze plan dzialania. Tym razem się uda! Czuję to mocno!

Nie chcę cudów, chcę osiągnięcia celu i utrzymania go.
Dlatego jako deadline ustalam sobie maj 2014. Żeby być piękna i zgrabna na lato Móc nosić lekkie sukienki, dopasowane ubrania. Wreszcie podobać się sobie i innym.

Zapraszam wszystkich, ktorzy też mają troche ciałka do zrzucenia, jak i tych, którzy chętnie służą dobrą radą, doświadczeniem, wsparciem!

Edytowane przez jul100
Czas edycji: 2013-07-26 o 19:57
jul100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując