Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-26, 20:39   #2821
Malensstfo
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Malenstwo : ile Twoje córki śpią w dzień?
Weź ty mi nic nie mów o spaniu jak usną, to góra 20-30 minut nie wiem czy to nie przez to, takie marudne są...rzadko kiedy zdarza się, że mają dzień, gdzie usną po 1,5 h...baaardzo rzadko

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

kochana, pamiętaj że wcześniakom koryguje się wiek w stosunku do oczekiwania dla poszczególnych miesięcy
a druga sprawa - wiem wiem, nudna jestem - kładziesz dziewczynki trochę więcej na podłodze? bo to naprawdę najlepsze miejsce dla ich rozwoju ruchowego, leżaczki-bujaczki fajne są ale tylko od czasu do czasu, bo kompletnie nie aktywizują twarda podłoga na której dzieci dobrze czują i trenują podpór jest najlepsza
a jak nie chcą leżeć na brzuchu to warto im pokazać, że to jest fajne. jakieś zabawki w zasięgu rączki, coś grajacego w co mogą rączką pacnąć albo lusterko np
Natala wiem, że muszę patrzeć wg wieku korygowanego...

Co do leżenia...już od jakiegoś czasu przeniosłyśmy się na podłogę...ale co z tego? poleżą trochę i jest płacz i marudzenie...same się przekręcają na brzuch, same łapią zabawki i się bawią, ale za chwilę marudzą..i co ja poradzę?? nawet jak ja się z nimi pobawię.. Asia się szybciej denerwuje...mam wrażenie, że wkurzają się, bo nie mogą do buzi czegoś włożyć, mimo że mają zabawki o takich kształtach, które spokojnie wsadzą...może to zęby? nie wiem
W leżaczkach żeby nie było też potrafią się szybko znudzić, mając pałąk z zabawkami doczepiony...
ręce mi już opadają i tyle...staram się ich jak najczęściej kłaść..ale cóż z tego...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora