Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Słów kilka o depilatorze Braun Silk - Epil 7
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-28, 16:16   #1
olinkaaa
Zadomowienie

Słów kilka o depilatorze Braun Silk - Epil 7

Cześć w tym miejscu chcę się podzielić z Wami swoimi postrzeżeniami nt. nowego depilatora Braun, którego mam przyjemność testować Zacznę od tego, że jest to mój pierwszy depilator, więc jestem laikiem w tym temacie, ale myślę, że dzięki temu pomogę wielu z Wam z podjęciem dobrej decyzji

Przed pierwszym użyciem radzę "wyhodować" sobie włoski takie 2-dniowe - wtedy będzie łatwiej je złapać. Depilator ma 2 prędkości. 1 -dla delikatniejszego golenia, 2 - bardziej efektywna, golenie przebiega szybciej i wcale nie oznacza to, że boleśniej Urządzenie jest bardzo poręczne, dobrze się trzyma w ręce. Bardzo dobrym rozwiązaniem jest też lampka, w którą wyposażony jest depilator. Nie jest tajemnicą, że dla kogoś kto do tej pory nie miał do czynienia z depilatorem, pierwsze takie golenia sprawia lekki ból - następne zresztą tez Jednak najbardziej nieprzyjemne są pierwsze sekundy, potem można się przyzwyczaić Pamiętać trzeba, żeby przed użyciem mieć czystą skórę, bez żadnych balsamów czy kremów. Balsamów używamy zawsze po zakończeniu, żeby złagodzić podrażnienia. Moja skora nie jest zbyt wymagająca, ale i tak czerwone kropeczki się pojawiają - co jest naturalną rzeczą. Dlatego nie polecam depilacji krótka przed wyjściem, najlepiej jest to chyba robić wieczorem, żeby skóra mogła zregenerować się przez noc. Depilacja przebiega szybko i sprawnie, ale zauważyć trzeba, że ciężko jest uzyskać za pierwszym razem efekt satynowej skóry. Poprawki są konieczne, gdyż włoski rosną w różnym tempie i niektóre łatwo wyrwać od razu, a innym trzeba dać trochę czasu. Producent obiecuje usuwać włoski już od długość 0,5 mm, ale ja miała problem nawet przy tych dłuższych Wydaje mi się jednak, że z biegiem czasu będzie mi łatwiej, gdyż włoski będą cieńsze i osłabione co ułatwi depilację.
Nie zwykłe w tym depilatorze jest to, że można go używać pod wodą. Próbowałam używać go na mokrej skórze, ale różnicy w goleniu nie zauważyłam
To co wyróżnia 7-kę od poprzedników to nakładka złuszczająca. Co prawda jeszcze jej nie wypróbowałam, gdyż depilacja i słońce wystarczająco podrażnił moją skórę, więc chce jej dać trochę odpocząć ale w przeciągu kilku dni na pewno dam Wam znać jak się spisuje.

Podsumowując dotychczasową przygodę z Braunem mogę już teraz powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona i mogę go z czystym sumieniem polecić każdej z Was! Teraz wychodząc mogę bez ograniczeń zakładać szorty czy sukienki i nie martwić się czy aby na pewno moje nogi dobrze wyglądają A przyznam się, że z codzienną depilacją często miałam problem, gdyż moje lenistwo brało góre

Na pewno możecie spodziewać się następnych wpisów i recenzji bo to dopiero początek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P7280426.jpg (90,9 KB, 35 załadowań)

"Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem,

ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem"
G.G. Marquez

Edytowane przez olinkaaa
Czas edycji: 2013-07-28 o 17:17
olinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora