Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-31, 15:39   #1218
palomeetka
Raczkowanie

Smile Dot.: DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza?

Cytat:
Napisane przez Anusia1584 Pokaż wiadomość
Ta znajoma miała chyba bardzo silną wolę. Nie wiem, czy ja w takim przypadku nie rzuciłabym diety w chol...
tez się dziwiłam, ale zaparła się no i miała efekty
w jednym serwisie o MM znalazłam tez info o dziewczynie, której przez chyba 7 miesięcy waga nie spadała, a później poleciało

a z tym rzucanie w chol... to wiesz, zależy jaka kto ma motywacje, jeśli nie chodzi tylko i wyłącznie co wskaże waga, to łatwiej jest trzymać się, tego co się wybrało

na dukanie, czy kopenhaskiej można tez ekspresowo schudnąć, ale jojo jak ta lala...
Cytat:
Ja byłam na Dukanie i jadłam otręby, później też. Myślisz, ze z moimi jelitami jest bardzo źle?
ja nie lekarz, więc nie wiem
ale myślę, że zdrowa dieta (jak np. MM) pomoże organizmowi wrócić na dobre tory
Cytat:
Na początku nie piłam. i może dlatego schudłam. Ale teraz też juz nie będę.
nie pij, znalazłam art o koli

Cytat:
Co się dzieje w organizmie po wypiciu coli?

Słońce, upał, pragnienie… Bierzesz do ręki zimną aluminiową puszkę, pokrytą kropelkami wody. Podnosisz zawleczkę… Pssst!… co za ulga.

Gazowany napój spływa do gardła. Gaz uderza Ci do nosa i oczy zaczynają łzawić, ale to takie dobre! I kolejny łyk…

10 minut później

Jeżeli wypiłeś już całą puszkę coli, to właśnie dostarczyłeś do organizmu równowartość 7 dużych (5g) kostek cukru!1

W normalnych warunkach powinno to wywołać u Ciebie odruch wymiotny2, ale zawarty w coli kwas fosforowy zakwasza ją i stąd wrażenie orzeźwienia3.

Po 20 minutach

Stężenie cukru we krwi gwałtownie wzrasta, wystawiając organizm na pierwszą próbę. Trzustka zaczyna produkować ogromne ilości insuliny. Tylko w ten sposób Twoje ciało będzie mogło przetworzyć nadwyżkę cukru w tłuszcz, który jest łatwiej przyswajany przez organizm.

W wyniku tego procesu tłuszcz zostaje zmagazynowany w postaci kuleczek. Co prawda są one mało estetyczne, ale za to przez pewien czas nieszkodliwe – natomiast nadmiar glukozy we krwi jest jak śmiertelna trucizna. Jedynie wątroba jest w stanie magazynować glukozę, ale tylko w ograniczonym stopniu.

Po 40 minutach

Większość kofeiny zawartej w coli zostaje wchłonięta przez organizm. Kofeina powoduje rozszerzenie źrenic oraz podnosi ciśnienie krwi.
W tym samym momencie podnosi się stężenie cukru w wątrobie, co powoduje uwolnienie cukru do krwi.

Po trzech kwadransach

Organizm zaczyna produkować zwiększoną ilość dopaminy. Dopamina to hormon stymulujący „ośrodek przyjemności” w mózgu. Taka sama reakcja występuje po zażyciu heroiny.

To nie jedyna wspólna cecha łącząca narkotyki i cukier. Od cukru również można się uzależnić. I to do tego stopnia, że w jednym z badań wykazano, że cukier uzależnia silniej od kokainy4. Nic więc dziwnego, że osoba uzależniona od coli zachowuje się przed jej wypiciem jak narkoman na głodzie.

Po 60 minutach

Stężenie cukru we krwi znacznie się obniża (stan ten nazywamy hipoglikemią), a wraz z nim obniża się również poziom energii oraz koncentracji.
źródło: http://niezaleznemediapodlasia.pl/co...-wypiciu-coli/
Cytat:
Ja się po prostu odzwyczaiłam od chleba. A w mm nie mogę się właśnie przyzwyczaić do śmietany czy majonezu. Tego też od lat nie używam.
ale wiesz, że nie trzeba od razu wiadrami jeść majonezu i śmietany?
wystarczy łyżka na michę sałatki, a od razu podniesie walory smakowe
umiar najważniejszy
Cytat:
Dziś na śniadanko był oczywiście chlebek z serem i dżemem, dwa ogórki zielone.
Na obiad będzie reszta wczorajszego leczo z pęczakiem i rukola z pomidorem.
A na kolację śledzie w śmietanie (sama robiłam) i ogórki małosolne.
śmietana na kolację nie za często, a menu pięknie
palomeetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując