Dot.: ogromny problem z karmieniem piersią- błagam pomocy!
mozna jak najbardziej 
poza tym dziewczynki zwroccie uwage ze malenstwo urodzilo sie w 36 tc, moze miec cechy wczesniacze a niektorym wczesniaczkom trudniej zalapac ssanie- trzeba cierpliwosci, a nie przychodzi do was polozna zeby pomoc- skorygowac?
mamosieroniowa cierpliwosci i powodzenia tez wspominam poczatki karmienia jako trudne, wyczerpujace emocjonalnie i bolesne- ale masz duzo zaparcia do karmienia wiec mam nadzieje ze dasz sobie rade i malutka tez
ja na poczatku karmilam niemal cala dobe a dziecko z glodu plakalo- okazalo sie ze zle, za plytko przystawiam
---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------
Cytat:
Napisane przez mamasierpniowa
dziękuję za rady: )
Zastanawiam się, czy taki problem ze ssaniem może być spowodowany blisko zrośniętym z języczkiem wędzidełkiem dziecka. To wygląda tak jakby mała nie mogła wysunąć języczka przed dolna wargę.
Jesteśmy wykończone-i ja, i malutka....: (((kocham moje dziecko a nawet nie umiem jej wykarmic... czy gdyby się nie udało dziecko może z powodzeniem pic z piersi przez nakładki laktacyjne? Czy są jakieś minusy takiego karmienia? Pytałam różnych " specjalistów", ale co osoba to inna opinia...
|
kochana nie doluj sie, starasz sie jak mozesz- a kp mimo ze naturalne jest trudne.
mi na poczatku wlasnnie nakladki bardzo pomogly, byly sporo wieksze niz moje sutki dzieki czemu coreczka nauczyla sie ze musi szerzej otworzyc buzke i wiecej do buzi wlozyc (potem tak robila na piersi- bo sama piers to lapala tylko koniuszek sutka)- a ja tez dzieki tym "luzom" widzialam ze mleko wyplywa i nauczylam sie rozpoznawac kiedy ona aktywnie ssie i polyka a kiedy tylko sobie cmoka dla przyjemnosci ssania
wiaadomo nie karmi sie przez nie nie wiadomo ile ale warto sprobowac- mi wystarczylo okolo 5 dni z nakladkami potem mala ssala juz ladnie sama piers
aha jeszcze mi sie przypomnialo, zeby pobudzic odruch ssania dziecko mozna polaskotac dziecko w podniebienie
Czas edycji: 2013-08-01 o 07:05
|