2007-04-24, 18:10
|
|
Raczkowanie
|
Problem z pracą - proszę o radę.
Witam!
Wiem, że wątków o pracy, problemach z nią związanych oraz z jej brakiem jest wiele. Nigdy nie myślałam, że będę w takiej sprawie radzić się na forum, ale czasami warto poznać opinie osób z zewnątrz i o to właśnie Was drogie Wizażanki proszę
Moja sytuacja wygląda następująco:
Pracuję na produkcji w dużej firmie motoryzacyjnej. Praca - wiadomo, nie wymagająca jeśli chodzi o wykształcenie (skończyłam studium pomaturalne). Ciężka fizycznie, czasami bardzo ciężka. Wszystko trzeba robić na czas no i nie ma możliwości wyjścia np. do toalety czy, aby zrobić sobie coś do picia itp. Przełożeni bardzo wymagający i nie traktują człowieka z szacunkiem, często spotykane są wyzwiska ...Ale co miesiąc dostaję wypłatę na czas, są premie za nie puszczanie defektów itp. Mam umowę na 2 lata.
Dużo myślę o zmianie pracy, chciałabym pracować na jedną zmianę, bo w obecnej pracuję na trzy - jest to bardzo męczące, szczególnie nocki, często pracujące są soboty i niedziele.
Dostałam ostatnio ofertę pracy jako sekretarka - jedna zmiana, troszkę mniejsze pieniążki. Na początek oczywiście umowa na okres próbny.
I tu mam właśnie problem - czy zaryzykować i przyjąć tą pracę?? Boję się, że nie dam rady i po okresie próbnym zrezygnują ze mnie i zostanę bez niczego. W pracy na produkcji mam umowę na dwa lata, może nie jest to wymarzona praca, ale jest to jakaś stabilizacja i pewny dochód co miesiąc.
Mieszkam razem z chłopakiem, on również pracuje w tej firmie, jesteśmy na tej samej zmianie, więc jest to dla nas duże ułatwienie (dojazdy, gotowanie itp.)
Jestem w kropce, nie wiem co zrobić. Z jednej strony bardzo chciałabym zmienić pracę na bardziej wymagająca, a z drugiej bardzo boję się, że zostanę bez niczego Wiem, że czasy są takie, że z pracą jest ciężko, nie wyobrazam sobie, że mogłabym nie pracować.
Będę wdzięczna za wszelkie rady.
Pozdrawiam serdecznie
|
|
|