2013-08-02, 10:06
|
|
Zadomowienie
|
Paskudna cera nie do oczyszczenia :( poradźcie coś!
Hej dziewczyny,
może mi coś podpowiecie sytuacja wygląda tak:
Bardzo staram się dbać o swoją cerę. Peelingi, maseczki, codzienne oczyszczanie i nawilżanie.
Staram się także wybierać odpowiednie kosmetyki, dobre kremy itp.
Wszystko książkowo. (?)
Makijażu też tony nie nakładam, wybieram jakościowo raczej dobre produkty... (nie mineralne- ale nie wiem czy to ma wpływ )
Problem leży w tym, że mojej cery nie da się dokładnie oczyścić albo ja nie umiem tego zrobić. Wszystkie zabiegi regularnie maseczki peelingi i dalej to samo! Złuszczające kremy typu Bandi itp. Jest jakaś lekka poprawa ale..
mam wrażenie, że na całej buzi mam grudki- największe w okolicach skroni, żuchwy, wokół nosa, koloryt jest nierówny, faktura skóry też pozostawia wiele do życzenia, mam przebarwienia i wągry (szczególnie na nosku). Nie mam problemu z trądzikiem, kiedyś go leczyłam ale był delikatny. Nie wiem już za co się łapać. Wszystko na buzi pozapychane, że hej!  Nie biorę hormonów ani nic takiego, bo wiem, że może mieć to wpływ i staram się zdrowo odżywiać
Mam 25 lat (gdyby to cokolwiek zmieniało:P). Pomóżcie proszę może coś podpowiedzcie, bo jak widzę siebie rano bez makijażu to aż mi gorzej A widzę, że i z wiekiem sytuacja się nie polepsza...
|