2007-04-24, 20:52
|
|
Zadomowienie
|
Wątek dla niedorzecznych irracjonalistek ;-)
Opozycja dla wizażanek od "szkiełka i oka"
Wątek dla wszelkiego rodzaju marzycielek, które lubią wnieść w swoje życie odrobinę nieprawdopodobieństwa i całkowicie nielogicznego myślenia. Dla tych, które przyprawiają swoje dni szczyptą ( ) niedorzeczności i ubarwiają odcieniami romantyzmu.
Nie cieszy mnie naukowe wyjaśnienie istenia tęczy, choć gdy je poznam jeszcze bardziej fascynuje mnie złożoność i ogrom naszego świata Cieszy mnie natomiast jej widok, jej malowniczość na tle przemijających granatowych chmur. Nie oglądam dokumentów serii "Jak powstał "Titanic"albo "Armagedon" "...Chcę wierzyć, że przez tą chwilę w kinie bądź przed monitorem( ) byłam gdzieś indziej. Każdorazowe spotkanie postaci z życia publicznego, czy to aktora czy członka zespołu muzycznego, niesie dla mnie małą dozę zawodu - "Czyli on jednak jest taki jak my wszyscy...". Gdy film ma zakończenie typu "K-Pax" czy "Don Juan De Marco" (nie będę zdradzać, może nie każdy jeszcze widział ) wybieram to mniej prawdopodobne
Oczywiście obrona przed rzczywistością jest jak walka z wiatrakami (chyba najlepiej tu to porównianie pasuje ), czasem nawet cieszy mnie, że poznałam kogoś sławnego z całkiem prywatnej strony-ba! za poznanie niektórych wieeeeeeeeeele bym dała (mmmm John Malkovich ). Rzecz w tym, że mnie nie przekonuje do końca namacalność, a jej brak wg mnie nie przeądza o podważeniu istnienia czegoś. Jest tyle jeszcze rzeczy niewyjaśnionych, będących gdzieś poza granicami ludzkiej wyobraźni. I to one dla mnie są podstawą do uznania, że może jesteśmy czymś więcej niż kolejnym stadium ewolucji małpy...że miłość to nie jest tylko reakcja chemiczna...że może nie jesteśmy tymi, którzy w pełni i do końca decydują o swoim losie...
Wielkiej Depresji.
Naszą wielką wojną jest wojna duchowa.
Naszą wielką depresją jest życie.
|
|
|