Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zakupy na Strawberrynet
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-04-24, 21:46   #162
_Karolka_
Rozeznanie

Dot.: Zakupy na Strawberrynet

[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4202613]Dziewczyny, mam pytanie odnośnie zakupów kartą kredytową w zagranicznych sklepach. Czy i w jaki sposób zabezpieczacie się przed ewentualnymi problemami związanymi z taka formą płatności? ( cyberprzestępcy).
Instalujecie jakieś programy antyszpiegowskie?
Słyszałam, że e-karty nie są akceptowane przez wszystkie sklepy zagraniczne. Czy strony szyfrowane ( tzn. shtpp z kłódeczką ) są już wystarczajacą gwarancja bezpieczeństwa?. Czy ,któraś z Was miała już problemy z tą formą zakupów. Mam na oku dwa sklepy, gdzie sprzedają trudno dostępne perfumy i jestem na etapie wahania się , kupować , czy nie.
Przyznaję się jestem strachliwa, czy przesadzam z tymi obawami?[/QUOTE]
ja jak wspomnialam korzystam z ekarty wiec czuje ze jest to mozliwie najwyzsza ochrona moich pieniazkow, na pewno wieksza niz zwykla kredytówka. z normalnej kredytowej placilam raz na truskawie, oczywiscie bez problemow. ale zeby miec pelny spokoj zamowilam ekarte. nie stosuje zadnych zabezpieczen bo nie ma potrzeby. rzeczywiscie jest tak ze nie wszystkie sklepy akceptuja ekarty. przykladowo w mbanku tu masz sklepy ktore akceptuja na pewno http://www.mbank.com.pl/mszop/tab.html , a ze jest to poprostu VISA tak wiec na pewno wiele innych takze.
Radze wiec odstawic troszke obawy na bok i sprobowac
_Karolka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując