Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-08-03, 13:46   #4461
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Cześć babeczki!
Wybaczcie, że taka spóźniona wpadam, ale jak pisałam kiedyś TEN tydzień to pełne wariactwo, bo raz, że sprawy formalne, dwa - musiałam zrobić kilka wielkich prań, prasowanie itp., bo Norbert dziś pojechał na wakacje z babcią i prababcią
Mam więc względny luz.
Opisu porodu pewnie nie będzie, bo cóż tu pisać w wypadku planowego cięcia. PO pozbierałam się szybciej niż po pierwszym cięciu, choć bolało jak diabli. Nogi mam nadal obrzęknięte (opuchlizna zeszła tylko na te dni, które leżałam plackiem w szpitalu).
Weroniczka jest CUDNA - je, śpi, brudzi zatrważającą ilość pieluch i jestem w niej całkowicie zakochana Bardzo mało płacze, pięknie zasypia w łóżeczku. Przez nadmierny odruch ssania mamy smoka, chba od 3 doby życia i już drugi raz przekonuję się, że nie zaburza to ssania piersi, bo ssie ładnie, jest wyłącznie na moim mleczku (dokarmialiśmy się tuż po cięciu, bo mała dwie noce spała na noworodkach).
Wrzucam fotki do klubu - małej i moje 10 dni PO (-9kg od wagi sprzed ciąży ). Dla widzów o mocnych nerwach wrzucam też mój brzuch - przypada mi chyba niechlubny tytuł Królowej Tygysicy
No w końcu

Super, że Mała taka słodka
A wagi zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
I tu pytanie do rodzących.
Dlaczego Dzoan nie mogła nic jeść? Ja bym padła z głodu, żołądek by mnie bolal i w ogóle. A przecież to nie cc No i przecież to moze u niej potrwać nawet cały dzień. Po co więc każą pakować do torby np biszkopty? Moj TZ uważa ze to dla niego, bo przecież musi cos jeść

Myślę, że chodzi o możliwość cc.
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
To masło jakoś mnie odrzuca
No to Tobie nie polecam

A czemu odrzuca? A ciastek maślanych nie lubisz?
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora