Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - 5toksycznych_lat
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-08-07, 08:23   #11
ridja devojka
Zakorzenienie

Dot.: 5toksycznych_lat

Cytat:
Napisane przez marta1995_5991 Pokaż wiadomość
wracając do wcześniejszego pytania jeśli Ja nie napisze pierwsza to on pisze tylko pół godziny przed tym kiedy chce się zobaczyc bo zawsze jest zajęty i twierdzi że wcześniej nie wie dokładnie o której godzinie będzie gotowy. Nie potrafi zrozumieć że potrzebuje więcej czasu by się przygotować i wogóle jestem osoba która lubi mieć zaplanowany dzień. Potrafię powiedzieć co w nim lubie jest naprawdę fajnym człowiekiem tylko twierdzi że ma problem z wyrażaniem uczuć przy innych. Dodam że i tak jego zachowanie poprawiło się trochę w stosunku do poprzedniego czasu. Czekam po prostu na rady jak powinna się zachowywać kobieta żeby mój chłopak zauważył że zmieniłam się i on też powinien. Rozmawiałam z nim już wiele razy ale jest osoba która unika trudnych tematów i zazwyczaj próbuje mnie rozbawic lub słucha tylko jeśli kłótnia jest poważniejsza to czasem zmienia coś na 2 tygodnie ale powoli wraca to samo.
No niestety, ale to kwestia szacunku dla Twojego czasu. Jesteś w wiecznej gotowości, jak nie napiszesz to nigdy nie wiesz czy i kiedy się spotkacie. Jesteście razem 5 lat, to jest kupa czasu, warto już mieć dogadane pewne sprawy. Nie wiem co Ci doradzić, skoro piszesz, że rozmowy nie działają. Może to musi być rozmowa bardziej na poważnie. Bez śmiechów, bez oglądania filmu, po prostu spotkanie w 4 oczy i wyjaśnienie pewnych kwestii. On musi wiedzieć, że mówisz 100% serio, a nie coś tam sobie marudzisz i można Cię zignorować. Możesz powiedzieć, że chcesz ustalić pewne rzeczy przed wspólnym zamieszkaniem. Nie atakuj go, powiedz po prostu, że np. kiedy odkładasz powiadomienie mnie o spotkaniu, jest mi przykro, bardzo zależy mi na tym, żebyś wcześniej planował kiedy się spotkamy, skoro jestem dla Ciebie ważna.