Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Gość na weselu w białej sukience? - możnaa?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-08-11, 11:12   #130
viki1988
Zakorzenienie

Dot.: Gość na weselu w białej sukience? - możnaa?

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Ja sądzę, że skrajnym egoizmem jest kupowanie śnieżno białej sukienki, wiedząc, że ogólnie jest to pojmowane za niestosowne i nie mając pojęcia jak odniesie się do tego panna młoda
Mam wrażenie, że niektórzy goście mają kompletnie w poważaniu z jakiej okazji jest 'przyjęcie' i zalezy im tylko na tym, żeby przy okazji spełnić swoją zachciankę, kompletnie nie przejmując się tym, czy komuś nie sprawi się przykrości
Przypomina mi się temat dziewczyny, która koniecznie musiała kupić na wesele gotycką czarną falbaniastą suknię bo tak to by sobie nie kupiła, ale jest okazja na kupno sukienki więc musi fanaberię spełnić.
Czy tak ciężko na ten jeden dzień kupić/wygrzebać w szafie coś w jakimikolwiek kolorze poza bielą, zamiast pytać na forum 'ej a ta sukienka obrazi PM?'
Tak, obrazi się. Nie znamy Twojej PM, więc odpowiadając według zasad sv będzie to obraza.
Nie pojmuję do jasnej ciasnej. To nie PRL gdzie były dwie sukienki na krzyż i trzeba było coś wybrać. Jest taki wybór, a Ty musisz mieć białą tak? Skoro kupowałaś sukienkę specjalnie na tą okazję, to nie mogłas wybrać innego koloru?
Dzięki Ci dzięki Ci za ten post bo już myślałam że ze mną coś nie tak
Zgadzam się 100%, szczególnie z pogrubionym , ubieranie białej sukienki na czyiś ślub, a już w szczególności śnieżnobiałej uważam z wyjątkowo bezszczelne. Biorąc po uwagę ze w dzisiejszych czasach nie wszystkie PM mają śnieżnobiałe suknie, warto sobie wyobrazić jak będą wyglądały zdjęcia PM w sukni ecru+ gościa w śnieżnobiałej
IMHO taka postawa świadczy głównie o braku kultury czy znajomości zasad sv przez osobę która się zachowuje w ten sposób

Edytowane przez viki1988
Czas edycji: 2013-08-11 o 11:14
viki1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując