Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-08-12, 13:36   #3543
Leine
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Wróciłam, zadzwoniłam do laboratorium i mimo procedur zakazujących udostępnić wynik badania na nfz, poprosiłam, powiedziałam, że krwawię i Pani w końcu się dała uprosić i powiedziała, żebym przyjechała za chwilę bo wynik już jest.
Zadzwoniłam do M i mnie zawiózł.
Niestety lub stety wynik jest z 26,40(piątek) na 3,7 ... Więc raczej koniec. Dobrze, że wiem, bo chyba nie ma ciąży pozamacicznej???, bo z tego co czytałam beta w takiej ciąży również mocno rośnie.
Czyli chyba poroniłam bardzo wcześnie?, ale kiedy?, w tym krwawieniu lekkim jakie teraz mam było kilka skrzepów ale takim mini do 2mm.
Dziś pójdę do tej lekarki na 15:15 i ona powinna mi już wyjaśnić wszystko, więc raczej wizyty w środę i sobotę nie mają sensu...
I teraz mogę powiedzieć, że więcej tych piepsz... testów nie będę robiła tak wcześnie.
Mam dość. Nie mam siły iść dziś do tej lekarki, ale muszę wiedzieć co się stało. Najbardziej teraz mnie martwi to co lekarka zauważyła w koło tego pęcherzyka w jajowodzie coś dziwnego. Oby to nie ciąża pozamaciczna, znowu ta obawa wraca
Muszę wiedzieć też co z tym duphastonem jak i kiedy go przerwać.
Może muszę zrobić jakieś badania? jeśli doszło do poronienia
Teraz wszystko się rozreguluje
bardzo mi przykro i bardzo mi Ciebie żal...
Niestety jest duże prawdopodobieństwo poronienia na samym początku i tylko nielicznym zarodkom udaje się przeżyć. Zostało zapłodnione jajeczko- ale za późno, nie zdążyło się dobrze zagnieździć i o. Moim zdaniem byłaś w 3/4tc.
Nic się nie martw, taka nasza natura! Moja teściowa poraniała 3x.
Pierwsze dziecko- mówiła, że w połowie ciąży, miała już duży brzuszek... dziecko w niej 'zgniło' bo lekarz się nie poznał, dziecko przestało żyć...lekarz jej ledwo na tamten świat nie wysłał :/ tylko to było 40 lat temu. A 2 inne, między moim tż a jego najmłodszym bratem 2x- samo 'poszło' to były początki. Dorobiła się ogółem 5 dzieciaków
Bądź dobrej myśli! To się zdarza często, nie obwiniaj się.
Lepiej napisz jak tż? Mówiłaś mu w ogóle o ciąży czy co? Jak zareagował? Jak wasze stosunki??
Najważniejsze, że masz syneczka i że nie poroniłaś w połowie, bo to wtedy jest gorsze. A na samym początku to jeszcze psychicznie się tak nie zdążyłaś 'związać', że tak powiem.
Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Hehehe uwierz, mam tak samo zwłaszcza, że mam dziecko 7-letnie samodzielne właściwie w 90% i nagle po tylu latach wracać do pieluch i nocnego wstawania Normalnie mi się nie chce a jak sobie przypomnę jak myślałam wtedy, że jeszcze trochę i córka będzie samodzielna. No i jest, a ja znowu chce wracać do tego samego

Ale z drugiej strony, jeśli nie teraz to kiedy? Już i tak za późno, bo mogłam mieć 2 letnie dziecko no więc nie ma się co nad sobą rozczulac tylko brać się do roboty a potem cieszyć okresem ciąży dla mnie był najpiękniejszy :p a rok minie szybko. Potem już z górki
no właśnie, potrzebowałam takiego słowa
Mi też się nie chce, frywolka teraz taka, co nie? Rozbestwiłyśmy się

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2013-08-12 o 13:38
Leine jest offline Zgłoś do moderatora