Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ślub w 2014- przygotujmy się wspólnie;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-08-12, 13:36   #1
aleksandra081988
Przyczajenie

ślub w 2014- przygotujmy się wspólnie;)

Witam Was,

biorę ślub w czerwcu 2014. ślub będzie cywilny, wesele na ok 80-90 osób.

Wszystkie wątki które przejrzałam są z przed 2-4 lat, więc pomyślałam że może zaktualizujemy i omówimy sobie pewne sprawy, bo część z tych juz napisanych może być nie aktualna.

Jak tam Wasze przygotowania? Co polecacie, co odradzacie? Jak sale, menu, przygotowania do tego dnia?

My wybraliśmy Hotel Leszczyński w Konstantynowie (ja jestem z ŁODZI) , bardzo fajne wnętrze, menagerka sprawdzona, cenowo 170zł/os już z ciastem i tortem (bez poprawin bo ich nie robimy).

Oglądaliśmy też salę Rusałka, bardzo fajna, cenowo 150zł-170zł/os, jedzenie rewelacja( znajoma rekomenduje) tyle że nie ma ogrodu/ patio dlatego wybraliśmy H.L.

co do innych przygotowań... marzy mi się zwykła biała sukienka, krótka, może z baskinką? w każdym razie na pewno nie z salonu sukien ślubnych, raczej coś prostego 9fajne widziałam w preety girl ok 200zł albo na zalando.pl do max 500zł i pomyślałam że zamówię ze 2-3 przymierzę, zostawię najlepszą a resztę odeślę skoro przesyłka/odsyłka jest za darmo jak to reklamują).

welon tez odpada- stawiam na jakiś diadem/ toczek/cokolwiek
no i chciała bym trochę koloru sobie dodać więc może coś z fioletem (buty/kwiaty/biżuteria/ makijaż?)

co do muzyki to myślimy o DJ (dj/wodzirej)- paru mamy z polecenia ale jeszcze nie dzwoniliśmy pytać o ceny ale z opowiadań wiem ze ok 1,500 zł. do zespołu nie jestem przekonana... tak samo jak do formy wesela. nie widzą mi się oczepinowe gry i zabawy i chamskie/weselne przyśpiewki. z 2 strony to wesele więc może jednak się zdecydować na nie? może osoby z Łodzi coś polecą?

samochód- będziemy mieć z rodziny nową oktawię, kupi się przybranie na allegro i tyle nie ma co wydziwiać.

nie wiem jak załatwia się ślub cywilny, co jeszcze powinniśmy ogarnąć....

wybieranie zaproszeń, winietek, obrączek, usadzanie rodziny przy okrągłych stołach, wybór menu (zwykłe i wegetariańskiego bo ja jestem wege i kilkoro moich znajomych), pierwszy taniec....

jestem przerażona, nie ogarniam, i się boję!
a Wy jak tam dajecie radę?

Edytowane przez aleksandra081988
Czas edycji: 2013-08-12 o 13:43
aleksandra081988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując